Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Aj Furiu vieme potrápiť

Už zajtra nastúpia Slováci na zápas roka proti Španielsku. Pôjde o piaty vzájomný zápas v histórii a my sme sa obhliadli za predchádzajúcimi duelmi.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

So Španielmi sme sa doposiaľ stretli v dvoch kvalifikačných cykloch, v oboch prípadoch šlo o boje o svetový šampionát. Prvá skúsenosť prišla v kvalifikácii mundialu 1998, v ktorej sme obsadili nakoniec štvrté miesto. Španieli skupinu bez prehry vyhrali, v prvom vzájomnom zápase nám uštedrili lekciu po výsledku 1:4. V bratislavskej odvete sme na Tehelnom poli siahali po cennom výsledku, keď pätnásť minút pred koncom vyrovnal Majoroš, no z následného protiútoku rozhodol Amor.

Blízko k majstrovstvám sveta sme boli na konci kvalifikačných bojov o Nemecku v roku 2006. V skupine sme skončili druhí za Portugalskom a barážový žreb nám prisúdil „La Furiu Roja“. Prvý zápas sa hral v Madride a „galisovci“ tam cestovali s odhodlaním na dobrý výsledok do odvety. Na štadióne Vicenteho Calderóna nám však nevyšiel úvod stretnutia a už v 18. minúte sme prehrávali 0:2. Hoci krátko po zmene strán Németh znížil, ďalšie tri prsné zásahy Španielov rozhodli nielen o madridskom výsledku, ale aj o celom dvojzápase. V odvete na Tehelnom poli sme nemali čo stratiť a po góle Hološka v 50. minúte sme siahali na cenný skalp. Dvadsať minút pred koncom nám víťazné myšlienky vzal striedajúci Villa.

Zajtra nás teda čaká prvá bitka proti Španielom v bojoch o kontinentálny šampionát. Barážové zápasy z roku 2006 si môžu na trávniku pripomenúť traja hráči. Slováci Ďurica a Škrtel, na španielskej strane brankár Cassilas. V každom doterajšom zápase sme dali Španielom po jednom góle a aj najchudobnejšie víťazstvo 1:0 by malo pre nás cenu zlata.

Bilancia vzájomných zápasov

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články