Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VV SFZ zmenil prémie A-tímu

Po prehre nedostanú nič.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Výkonný výbor Slovenského futbalového zväzu (SFZ) na utorňajšom zasadnutí v Bratislave schválil návrh na zmenu v systéme finančného odmeňovania národného A-mužstva. Reprezentanti A-tímu tak nebudú dostávať štartovné za jednotlivé zápasy, ale majú vypísané prémie za jednotlivé výsledky. V prípade prehry nedostanú nič, v prípade výhry v zápasoch kvalifikácie majú garantovaných 100.000 eur na tím, v prípade výhry nad Španielskom ešte o 50.000 eur viac.

Za víťazstvá v súbojoch s Luxemburskom bude predstavovať prémia na tím "iba" 30.000 eur. V prípade remíz je suma znížená na polovicu. V prípravných stretnutiach je za prehru nula, za remízu suma 5000 eur a za výhru dvojnásobok, teda 10.000 eur.

"Idea je taká, že reprezentanti dostanú prémie iba v prípade výhry a remízy. Tie sú odstupňované podľa sily súpera, v prípade Španielska je to za výhru 150.000 eur, v prípade Luxemburska 30.000. Dôležité je povedať i to, že 50 percent dostanú hneď, druhú polovicu však iba v prípade postupu na finálový šampionát. Čo sa týka prémie od UEFA za prípadný postup na ME, tá sa bude deliť na tretiny. Jednu si rozdelí realizačný tím a hráči, druhá pripadne na účely nákladov SFZ v súvislosti s organizáciou reprezentačných zápasov a tretiu bude mať Slovenský futbalový zväz na svoju činnosť," informoval TASR Juraj Čurný, manažér komunikácie a PR SFZ.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články