Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Del Bosque: "Costu čakajú gólové časy"

Tréner Španielska cíti, že nastal Costov čas.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Tréner futbalistov Španielska Vicente del Bosque cíti, že nadišiel čas pre útočníka Chelsea Londýn Diega Costu, aby sa gólmi v národnom drese "La Furia Roja" stal lídrom a pomohol tak k postupu na EURO 2016 do Francúzska. Pred štvrtkovým kvalifikačným duelom C-skupiny v Žiline proti Slovensku 26-ročný brazílsky rodák nastúpil za Španielsko v piatich zápasoch, no vyšiel v nich strelecky naprázdno.

Španieli po Slovákoch hrajú v nedeľu 12. októbra v Luxembursku a del Bosque zrejme vsadí na Costu, ktorý v minulej sezóne pomohol Atleticu Madrid k zisku majstrovského titulu 27 gólmi v La Lige, celkovo ich dal za klub 36. Po letnom prestupe k "The Blues" strelil v siedmich zápasoch Premier League 9 gólov.

"Diego má pred sebou výzvu dokázať všetkým, že sme urobili správne rozhodnutie. Možno sa mýlime, no ja mu veľmi dôverujem a verím, že to dokáže. Môže byť pre španielsku reprezentáciu veľmi dôležitý a verím v jeho kvality. Máme vzájomnú dôveru, a ak by som mal nejaké pochybnosti, určite by som to povedal," vyjadril sa skúsený 63-ročný lodivod Španielska.

Del Bosque si nemyslí, že absencia gólov Costu v najcennejšom drese súvisí so štýlom hry španielskej reprezentácie. "Je iný typ ako Fernando Llorente, ale zasa podobný ako Paco Alcacer. Vie si hľadať miesto a priestor v obranách súperov. Ale na nikoho nebudeme príliš tlačiť, naša hra nie je postavená na jednom hráčovi," dodal.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články