Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Hamšík sa pridal k reprezentácii

Hamšík sa pridal k reprezentácii a absolvoval aj tréning.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Slovenský futbalový reprezentant Marek Hamšík sa v utorok pripojil k národnému tímu Slovenska pred kvalifikačným dvojzápasom EURO 2016 proti Španielsku (9. októbra v Žiline) a Bielorusku (12. októbra v Borisove). Ďalšou dobrou správou je fakt, že špílmacher SSC Neapol, ktorý je po chorobe, sa zúčastnil aj na popoludňajšom tréningu výberu trénera Jána Kozáka.

Dvadsaťsedemročný stredopoliar talianskeho SSC Neapol ochorel po štvrtkovom dueli Európskej ligy UEFA 2014/2015 na ihrisku Slovana Bratislava (2:0), v ktorom bývalý hráč "belasých" strelil gól a na druhý krásne prihral. Počas víkendu mal však vysoké teploty a bral antibiotiká. Z toho dôvodu neodohral ani nedeľňajší ligový súboj proti AC Turín (2:1).

Hamšík sa v utorok popoludní zúčastnil aj na oficiálnom fototermíne tímu. Na ňom, ako aj na následnom tréningu, však chýbal Róbert Mak z PAOK Solún. Už v pondelok bolo jasné, že k dispozícii na dvojzápas so Španielskom a Bieloruskom nebude Michal Breznaník, obrancu pražskej Sparty vyradilo zranenie šľachy a lekári rozhodli, že jeho účasť v dvojzápase je vylúčená.

Slováci začali boj o finálový turnaj ME vo Francúzsku úspešne, 8. septembra vyhrali v Kyjeve nad domácou Ukrajinou 1:0 gólom Róberta Maka. Španieli deklasovali na úvod doma Macedónsko 5:1.

Na zápas s úradujúcimi majstrami Európy Španielmi sa teší aj stredopoliar FC Janov Juraj Kucka. Dobre si uvedomuje, že Slovákov čaká súper z kategórie najsilnejších. "Predsa sú to Španieli, každý ich pozná a vie, že je to kvalitné mužstvo. Sú nepríjemní. To, že prešli obmenou, nehrá žiadnu rolu. Hráčov majú kvalitných všetkých. Najviac sa asi musíme báť Costu, ktorému to v anglickej lige padá. Plus s Fabregasom sú zohratí z klubu. Na nich si budeme musieť dať veľký pozor," citoval oficiálny web Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Kucku, ktorý je podľa vlastných slov zdravotne v poriadku a pripravený nastúpiť.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články