Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Straka je už von, kto poletí ďalší?

Čakanie na prvú výmenu trénera vo Fortuna lige bolo rekordne dlhé. Ešte nikdy v histórii najvyššej slovenskej súťaže nebol prvý tréner odvolaný až po 13. kole. Roztrhne sa teraz vrece s ďalšími výpoveďami?
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Na Slovensku to má vždy nahnuté každý tréner a za akejkoľvek situácie. Neraz sa stalo, že Slovan odvolal trénera po majstrovskej sezóne, alebo že už po piatich kolách vymenila polka prvoligistov svojho hlavného kormidelníka.

Prvým, kto siahol po zmene, bol v tejto sezóne úradujúci majster. Ten odohral dosiaľ jedenásť zápasov, no nevyhral ani polovicu. Ostatné mužstvá majú 12-13 zápasov, ktorí tréneri si pýtajú výsledkami svoju hlavu?

30% Branislav Mráz – FC ViOn Zlaté Moravce
V najviac nezávideniahodnej situácii je tréner FC ViOn Zlaté Moravce Branislav Mráz. Ten mal v minulom ročníku za cieľ dosiahnuť 40 bodov, čo sa mu podarilo. Teraz, po viac ako tretine sezóny, má na konte 14 bodov a je na najlepšej ceste zopakovať tento cieľ. Mužstvo je však na 10. mieste v tabuľke a prehra o triedu s predposledným tímom ligy určite nepridala na spokojnosti počas reprezentačnej prestávky.

25% Mikuláš Radványi – FC DAC 1904 Dunajská Streda
Dunajská Streda mala po zmene majiteľa konečne opäť veľkú chuť do futbalu a dokázala sa na jar zachrániť medzi elitou. V eufórii sa rozhodla prejsť zo záchranárskych plánov rovno na európske. DAC je však na 7. mieste, a to sú nimi ešte Trnava a Zlaté Moravce, ktoré majú zápas k dobru a len o bod menej. Stanú sa prehnané očakávania v klube z južného Slovenska opäť osudné pre Mikuláša Radványiho?

22% Peter Gergely – Spartak Myjava
Po odvolaní Ladislava Hudeca cítiť na kopaniciach stále nervozitu. Myjavčania sa rozhodli vrátiť k svojej pôvodnej filozofii založenej na odchovancoch, éra trénera Dorňáka ale dlho netrvala. Nový tréner Gergely posunul filozofiu na úroveň dubnických odchovancov, ani to mu ale zatiaľ úspech neprináša. Počas reprezentačnej prestávky bude Myjava odpočívať ako klub s najväčším počtom prehier v lige a s 9. miestom, pričom ich len skóre delí od desiateho, sa určite vedenie neuspokojí.

10% Pavel Hapal – FK Senica
Tréner Hapal to na Slovensku nikdy nemal jednoduché, či už v Nitre, v Žiline, alebo teraz v Senici. Aj keď Záhoráci okupujú v tabuľke bronzovú priečku a na konte prehier im svieti iba číslo jeden, až sedem remíz z trinástich zápasov stavia Seničanov do pozície remízových kráľov Fortuna ligy. Bude im takýto prívlastok stačiť na návrat do pohárovej Európy, po ktorom tak veľmi túžia?

5% Juraj Jarábek – FC Spartak Trnava
Po úspechu na európskom fronte, kde sa Trnava dostala až do play-off druhej najväčšej pohárovej súťaže, sa vo Fortuna lige dosiaľ prechádza len jej tieň. Chabé ôsme miesto a nevýrazné výkony, ktoré k bodom často smerujú najmä vďaka zaujímavým verdiktom rozhodcov, určite netešia hráčov, trénera Jarábka, ale ani vedenie trnavského klubu, ktoré by účinkovanie v Európe rado zopakovalo aj v nasledujúcom ročníku.

5% Ladislav Šimčo – MFK Ružomberok
Ružomberok sa rozhodlo pred sezónou pristúpiť k na Slovensku obľúbenému omladzovaniu kádra. V ňom ostali pomerne mladučkí futbalisti, ktorí ešte len zväčša prvýkrát otestovali fortunaligový trávnik. Vedenie sa dušovalo, že bude mať trpezlivosť aj so zlými výsledkami, donedávna posledné miesto ale určite zamávalo s myšlienkami všetkých členov ružomberského klubu. Presvedčivé víťazstvo 3:0 nad Zlatými Moravcami ale zrejme zachránilo kožu Ladislavovi Šimčovi.

3% Norbert Hrnčár – FK Dukla Banská Bystrica
Banskobystrická Dukla sa už roky zmieta vo finančnej kríze a niet žiadneho prekvapenia, že počas tejto reprezentačnej prestávky sa dostala na samé dno fortunaligovej tabuľky. Tréner Hrnčár už s Banskou Bystricou prežil veľa zlého a vedenie si uvedomuje, že bez peňazí lepšieho trénera určite nenájde. Preto ak Hrnčár neodíde sám, zrejme sa nestane, aby bol druhým trénerom, ktorý v tejto sezóne skončí.

Kto napokon skončí ako v poradí druhý tréner? A kedy sa tak stane? Nechajme sa prekvapiť!

Zdieľajte:
Autor: Mišo Iks
Zdroj informácií: FutbalovySvet.sk

Diskusia

Podobné články