Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

10 najdrahších mladých talentov do 19 rokov

BRATISLAVA - Skrýva sa v nich budúcnosť svetového futbalu a možno sa medzi nimi nájdu nástupcovia Ronalda či Messiho. Toto je 10 najdrahších mladých talentov do 19 rokov
Zdroj: 36233
Zdieľajte:

Predstavíme vám desiatku aktuálne najdrahších hráčov do 19 rokov. Skrýva sa v nich ohromný potenciál a možno budúcnosť svetového futbalu. Ktovie, možno sa medzi nimi nájdu nástupcovia Sergia Ramosa, Cristiana Ronalda či Lionela Messiho.

Jednotkou poradia je kanadský obranca Alphonso Davies, ktorý s Bayernom Mníchov získal tituly v Lige majstrov, Bundeslige aj domácom pohári. Zdobí ho neuveriteľná rýchlosť a jeho trhová hodnota prudko stúpa. Aktuálne je jeho "cenovka" 60 miliónov eur. Úžasný je jeho životný príbeh - na vrchol sa dostal z utečeneckého tábora, v ktorom žil do svojich 5 rokov.

Dvojkou je španielsky krídelník Ansu Fati, ktorému sa v Barcelone "pečie" nový kontrakt. Zázračné dieťa svetového futbalu sa nedávno stalo historicky najmladším strelcom gólu v španielskej reprezentácii. Bol najmladším strelcom gólov aj v histórii Barcelony, La Ligy i Ligy majstrov. Aktuálne má trhovú hodnotu 50 miliónov eur. Podľa španielskych médií bude výstupná klauzula v jeho rodiacej sa zmluve gigantických 400 miliónov eur.

Prečítajte si aj

Zázračný mladík Ansu Fati na prahu novej zmluvy s Barcelonou! Výška výkupnej klauzuly vyráža dych

Trojkou v poradí najdrahších talentov do 19 rokov je útočník Mason Greenwood z Manchesteru United. V tak mladom veku sa dokázal dostať do "áčka" anglickej reprezentácie. No renomé si pokazil nedávnym škandálom, keď vedno s Philom Fodenom si na zraze anglickej reprezentácie "prepašovali" na hotel dve islandské krásky. Porušili prísne pravidlá v súvislosti s ochranou proti Covid-19 a pred zápasom s Dánskom boli poslaní domov.

10 najdrahších svetových talentov do 19 rokov (trhová hodnota podľa transfermarkt.com)

1. Alphonso Davies (Bayern, 19 rokov) - 60 mil. eur

2. Ansu Fati (Barcelona, 17) - 50 mil. eur

3. Mason Greenwood (Man Utd, 18) - 45 mil. eur

4. Rodrygo (Real Madrid, 19) - 45 mil. eur

5. Eduardo Camavinga (Rennes, 17) - 37,5 mil. eur

6. Bukayo Saka (Arsenal, 19) - 35 mil. eur

7. Callum Hudson-Odoi (Chelsea, 19) - 31,5 mil. eur

8. Takefusa Kubo (Villarreal, 19) - 30 mil. eur

9. Gabriel Martinelli (Arsenal, 19) - 25 mil. eur

10. Gabriel Veron (Palmeiras, 18) - 25 mil. eur

Zdieľajte:
Zdroje informácií: futbalovysvet.sk, transfermarkt.com

Diskusia

Podobné články