Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

POWER RANKING: 10 najlepších tímov na svete (august)

BRATISLAVA - Po skončení sezóny máme priestor na bilancovanie. Ktorých desať tímov je pred vstupom do tej novej najlepších na svete?
Zdroj: 35423
Zdieľajte:

Do úvahy sme brali výsledky z play-off Ligy majstrov či nové posily. Toto je podľa nás desať momentálne najlepších tímov na svete:

10) SEVILLA (NOVÝ)

Najväčší z malých. Čerstvý šesťnásobný víťaz Európskej ligy na svojej ceste za trofejou vyradil slávny Manchester United či Inter Miláno a v momentálnej forme všetkých tímov je určite porovnateľný aj s trojicou španielskych gigantov - Atleticom, Realom a Barcelonou. Práve prvému menovanému tímu vyfúkol miesto v tomto rebríčku. A zaslúžene.

9) BARCELONA (-2)

Prepad o dve miesta. A to sme ešte štedrí. Barcelona porazila Neapol, no potom vybuchla v semifinále s Bayernom. Navyše, klub prežíva príšerné obdobie aj mimo ihriska, vystriedal trénera a mnoho vysoko postavených predstaviteľov. V nás všetkých to teda necháva otázku či a kedy sa stará, silná Barca vráti.

8) JUVENTUS (BEZ ZMENY)

Ronaldo a Messi sú asi prepojení. V jednom týždni sa obaja poberali z Ligy majstrov, v našom power rankingu najlepších hráčov obsadili piate, resp. šieste miesto a blízko sú aj v tomto rebríčku. Nebyť však neuveriteľného neúspechu Barcy či Atletica, Juventus by si asi neudržal ani to ôsme miesto. V klube je čo zlepšovať a vidí to aj nové vedenie na čele s legendárnym Pirlom.

7) REAL MADRID (-5)

Kedysi obávaný súper, teraz skôr fackovací panák. Real Madrid bez svojho kapitána prehral aj na pôde Manchestru City. Defenzívne kiksy Varana spomínať netreba, no nezaskvela sa ani ofenzíva a už vôbec nie Zidane, ktorý zvolil pre zápas zlú taktiku. Pre klub s takými obrovskými ambíciami ako je Real je jedna trofej za sezónu veľmi, veľmi málo.

6) ATALANTA (+3)

Taliansky trpaslík vystúpil z tieňa Juventusu a milánskych klubov a snaží sa hrať oku lahodiaci, ofenzívny futbal. Ako sme však videli v zápase s PSG, smerom dozadu to stále nemá vyriešené a klubu vážne chýbajú veľké mená, ktoré by ho svojim líderstvom viedli k výraznejším úspechom. Atalanta sa však nemá za čo hanbiť a v prípade, že v lete privedie ešte zopár ambicióznych posíl, bude ďalší rok práve ona najväčším favoritom na zisk talianskeho majstrovského titulu.

5) CHELSEA (+1)

Z veľkej dvojky sa v Anglicku stáva veľká trojka. Ak dokáze nejaký tím prerušiť dominanciu Liverpoolu a City, bude to práve Chelsea. Lampard získal vynikajúce posily do útoku a v prípade, že dokáže dvoma či troma menami vystužiť aj obranu, môžeme o Chelsea hovoriť možno aj ako o favoritovi na titul.

4) LIVERPOOL (+1)

Nad formou Liverpoolu visí obrovský otáznik. Prehrával na jar zápasy preto, lebo už mal titul istý a nemal o čo hrať? To je otázka, ktorú nám zodpovedia prvé kolá nového ročníka už o necelé tri týždne. Liverpool má ale na papieri stále silu a jediná vec, ktorá je lepšia ako vyhrať ligu, je vyhrať ligu dvakrát po sebe.

3) MAN CITY (BEZ ZMENY)

Nebyť zlyhaní ostatných tímov, City by po sklamaní v LM v žiadnom prípade neostalo v rebríčku takto vysoko. Do novej sezóny ale modrý tím z Manchestru vstupuje ako najväčší favorit na titul, najmä vďaka vydareným letným posilám.

2) PSG (+2)

Parížskemu gigantovi sa konečne dostáva zaslúženého uznania a miesta medzi najlepšími tímami sveta. Či zaslúžene? To je ťažké povedať. Paríž mal v Lige majstrov veľmi ľahký žreb - ten však dominantne zvládol, a dobrý výkon ukázal aj v tesnom finále proti Bayernu. Paríž je po tejto sezóne hladný po úspechoch a skvelú kampaň v Lige majstrov bude chcieť určite zopakovať aj o rok.

1) BAYERN MNÍCHOV (BEZ ZMENY)

Nejde len o momentálne najlepší tím, ale aj o najlepší tím posledných rokov. Prvý klub, ktorý od čias Barcelony 2015 vyhral treble, navyše s takýmto mladým kádrom, budí veľa pozornosti. Už tak silný útok cez leto posilnil Sané a môžeme čakať, že nejakého hráča ešte Bavori kúpia. Dôležitú generačnú obmenu klub zvládol vynikajúco a veríme, že jej výsledky uvidíme aj v nasledujúcich rokoch.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články