Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

POWER RANKING: 10 najlepších hráčov na svete (august)

BRATISLAVA - V našom rebríčku najlepších hráčov na svete pokračujeme aj v auguste.
Zdroj: 36228
Zdieľajte:

Play-off turnaj Ligy majstrov aj Európskej ligy zamiešali pred novou sezónou kartami. Kto do nej vstúpi ako najlepší hráč na svete?

Prečítajte si aj

POWER RANKING: Kto by vyhral Zlatú loptu? (júl)

10) ERLING HAALAND (-3)

Nechápte nás zle. Haaland sa v rebríčku prepadol len preto, lebo sa pred neho dostali hráči, ktorí zažiarili v Lige majstrov. Aj napriek zopár kiksom v predsezónnych priateľákoch sa stále javí ako špičkový útočník a v prípade, že si udrží minuloročnú formu, bude v našom poradí opäť stúpať.

9) SERGE GNABRY (NOVÝ)

Gnabry atakoval prvú desiatku už v júlovom vydaní. Jeho vynikajúce výkony v štvrťfinálovom zápase s Barcelonou a v semifinálovom zápase s Lyonom nám ale potvrdili, že si miesto v tomto rebríčku nepochybne zaslúži. Bayern v ňom našiel krídelnú hviezdu, ktorá dokáže vynahradiť aj odchod legendárneho Robbena či Ribéryho.

8) KARIM BENZEMA (-4)

Benzemovi patrilo v rebríčku minulý mesiac štvrté miesto. Jeho mužstvo potrebovalo v odvete s Manchestrom City najmä streliť góly, a keďže sa to nepodarilo, je jasné, že vina padá na hlavného tímového útočníka. Navyše, ide o podobný prípad ako u Haalanda. Benzema sa prepadol najmä preto, že ho predbehli iné hviezdy s lepšou formou.

7) KYLIAN MBAPPÉ (+1)

Mbappé naskočil do zápasov Ligy majstrov po zranení a hneď, ako vybehol na ihrisko, ho v súboji s Atalantou bolo vidieť. Na svete hádam neexistuje obranca, ktorý by sa s ním sebavedomo pustil do šprintérskeho súboja a taktiež neexistuje obrana, ktorú by so svojimi kolegami z útoku nedokázal roztrhať.

6) CRISTIANO RONALDO (-1)

Portugalský kanonier s prezývkou Mr. Champions League tento rok bohužiaľ neostal verný svojej povesti a aj napriek dobrému výkonu jeho tím nezvládol úlohu jednoznačného favorita. Cristiano je v Juventuse práve preto, aby bol rozdielovým hráčom, a svoju rolu v odvete osemfinále LM bohužiaľ nezvládol.

5) LIONEL MESSI (-3)

Absolútne sklamanie. Rovnako ako v prípade Ronalda môžeme o Messim hovoriť ako o rozdielovom hráčovi. Zatiaľčo Ronaldo aspoň ukázal snahu o obrat, o Messim sa to hovoriť nedá. Máme mu ale čo vyčítať? Pravdepobodne nie, keďže príšerný výkon podala celá Barcelona. Po tom, čo jeho tím dostal osem gólov, sa azda nedá čakať, že by sa v rebríčku najlepších hráčov neprepadol. Messimu tak v auguste patrí piate miesto.

4) NEYMAR (NOVÝ)

Brazílsky zázrak bol minulý mesiac tesne vytlačený z prvej desiatky Brunom Fernandesom. V auguste sa však do poradia vrátil a urobil tak vo veľkom štýle. Bol kľúčovou postavou PSG v štvrťfinále aj v semifinále Ligy majstrov a po tesnom finále takmer dosiahol svoj cieľ. Neymar po vydarenej sezóne chytil druhý dych a ešte stále nám toho ukáže veľa.

3) THOMAS MULLER (+3)

V štvrťfinále, semifinále aj vo finále LM bol vynikajúci a bez problémov by sme ho umiestnili aj na zdieľané druhé miesto. Muller zažil jednu z najlepších sezón vo svojej kariére a pomaly ale isto sa tento nenápadný útočník stáva ikonou bavorského klubu.

2) KEVIN DE BRUYNE (+1)

Kevin odohral výborný odvetný zápas proti španielskemu majstrovi a v semifinále hral mimo svojej pozície - Pep ho postavil na krídlo. Keď sa však v druhom polčase vrátil späť do stredu poľa, ihneď skóroval a diktoval tempo celého stretnutia. Stále platí, že v Anglicku nie je lepší hráč a potvrdzuje to aj fakt, že je De Bruyne jediný zástupca Premier League v augustovom power rankingu.

1) ROBERT LEWANDOWSKI (BEZ ZMENY)

Čakal niekto niečo iné? Keď sme minulý mesiac špekulovali o tom, či je najlepším hráčom na svete Messi alebo Lewa, ešte sme nevedeli, ako dominantne Poliak zvládne ich vzájomné stretnutie. Lewandowski presvedčil všetkých pochybovačov a hádam neexistuje fanúšik, ktorý by ho nepovažoval za, v momentálnej forme, najlepšieho futbalistu na planéte.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články