Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Mario Balotelli nedostal reprezentačnú pozvánku

Tréner talianskej futbalovej reprezentácie Antonio Conte vynechal z nominácie na nadchádzajúce kvalifikačné zápasy kontroverzného Maria Balotelliho.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Útočník FC Liverpool nie je vo forme a po prestupe z AC Miláno nestrelil v piatich zápasoch Premier League ani jeden gól.

V nominácii na duely kvalifikácie o postup na EURO 2016 proti Azerbajdžanu a Malte naopak dostal príležitosť Graziano Pelle z FC Southampton. Dvadsaťdeväťročný robustný útočník dostal rovnako ako 20-ročný obranca Daniele Rugani prvú pozvánku do reprezentácie. Pelle, ktorý meria 194 cm, strelil v prvých ôsmich kolách Premier League päť gólov. V minulej sezóne dal v drese holandského Feyenoordu 23 gólov v 28 zápasoch, ale bývalý tréner Talianov Cesare Prandelli ho na majstrovstvá sveta do Brazílie nenominoval. Tam Taliani nepostúpili zo skupiny a Prandelli ukončil svoje pôsobenie pri tíme.

Ďalšími útočníkmi v 26-člennej nominácii sú Ciro Immobile, Simone Zaza, Pablo Osvaldo, Mattia Destro a Sebastian Giovinco. V strede poľa chýbajú pre zranenia Andrea Pirlo a Daniele De Rossi, ale do tímu sa vrátili Thiago Motta a Giacomo Bonaventura.

Taliani privítajú v piatok v Palerme Azerbajdžan a o tri dni neskôr nastúpia na pôde neďalekej Malty. Do kvalifikácie vstúpila "squadra azzura" víťazstvom 2:0 v Nórsku a je na čele tabuľky spoločne s Chorvátskom a Bulharskom.

Nominácia Talianska:

Brankári: Gianluigi Buffon (Juventus), Mattia Perin (Janov), Salvatore Sirigu (Paríž Saint-Germain)

Obrancovia: Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini, Angelo Ogbonna (všetci Juventus), Andrea Ranocchia (Inter Miláno), Daniele Rugani (Empoli)

Stredopoliari: Alberto Aquilani, Manuel Pasqual (obaja Fiorentina), Giacomo Bonaventura (AC Miláno), Antonio Candreva (Lazio), Matteo Darmian (Turín), Mattia De Sciglio (AC Miláno), Alessandro Florenzi (AS Rím), Claudio Marchisio (Juventus), Marco Parolo (Lazio), Andrea Poli (AC Miláno), Thiago Motta, Marco Verratti (obaja Paríž Saint-Germain)

Útočníci: Mattia Destro (As Rím), Sebastian Giovinco (Juventus), Ciro Immobile (Borussia Dortmund), Pablo Osvaldo (Inter Miláno), Graziano Pelle (Southampton), Simone Zaza (Sassuolo)

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články