Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

FL: Dnes sa viac darilo domácim

Deväť gólov sme videli v štyroch zápasoch, pričom hostia sa gólovo presadili len dvakrát.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Spartak Trnava - DAC Dunajská Streda 3:1 (1:0)

Góly: 34., 70. Vyskočil, 90. Jendrišek - 79. Štepanovský. Rozhodoval: Chmura, ŽK: Vlasko, Janečka, Casado - Krišto, Mário Tóth, Brašeň, Szabó, Straka, ČK: 82. Mário Tóth (DAC) po druhej ŽK, 2469 divákov.

zostavy a striedania:

Spartak Trnava: Rusov - Siva, Bortel, Martin Tóth, Čonka - Kuzma (39. Špalek) - Janečka, Casado, Vlasko (83. Mikovič), Sabo - Vyskočil (78. Jendrišek)

DAC Dunajská Streda: Penksa - Turňa, Mário Tóth, Saláta, Szabó - Krišto (46. Černák), Straka - Ujlaky (85. Antunovič), Brašeň, Štepanovský - Jurčo (56. Sabler)

V Trnave sa od začiatku hral obojstranne bojovný zápas vo veľmi dobrej atmosfére, o ktorú sa pričinili okrem domáceho tábora aj fanúšikovia DAC. V prvej štvrťhodine videli diváci len jeden strelecký pokus, ale lopta z kopačky Kuzmu letela vedľa brány. Prvú priamu strelu na bránu vyslal presne po polhodine z rohu šestnástky Vyskočil a tá akoby bola predzvesťou prvého gólu. V 34. minúte vyšla domácim akcia po ľavej strane a centrovanú loptu Čonku hlavou podvihol Vyskočil tak, že tá prelobovala brankára Pensku a skončila v sieti hostí. Dunajskostredčania sa po inkasovanom góle okamžite snažili o odpovedať, ale domáca obrana ich k zakončeniu nepustila.

Trnavčania začali druhý polčas útočne, so snahou zvýšiť svoje vedenie, ale v šestnástke hostí sa nedokázali presadiť. Naopak, šancu na vyrovnanie mali v 52. minúte hostia, ale Rusov pádom pod nohy Jurčovi zlikvidoval jeho príležitosť. O 12 minút neskôr strela Casada letela tesne vedľa brány DAC. V 70. minúte po faule na Saba zahrával priamy kop Vlasko a Vyskočil hlavou zvýšil na 2:0. V 79. minúte po závahaní trnavskej obrany sa lopta dostala k úplne voľnému Štepanovskému a ten s prehľadom prekonal Rusova. V závere stretnutia sa do streleckej listiny zapísal aj striedajúci Jendrišek, ktorý pred šestnástkou zobral loptu Strakovi, oklamal brankára Penksu a do prázdnej brány zavŕšil zaslúžené víťazstvo domácich.

MFK Ružomberok – ViOn Zlaté Moravce 3:0 (0:0)

Góly: 62. Janič, 68. Zreľák, 82. Turčák. Rozhodoval: Kružliak, ŽK: Kružliak – Pintér, Nikolič, Pavlenda, 1312 divákov.

zostavy a striedania:

Ružomberok: Putnocký – Ondrek – Kružliak, Práznovský, Lovás – M. Nagy – Lupták (61. J. Vavrík), Janič, Mário Almaský (87. Mečiar) – Turčák (87. Liener), Zreľák

Zlaté Moravce: P. Kováč – Pavlenda (52. Mujkoš), Nikolič, Pintér, Chren – Djuričič (62. Valenta) – Mikinič, Charizopulos, P. Sabo (81. Stanič), Orávik, - Ďurica

Prvý polčas bol nudný, bez vzruchu pred bránami, jeden i druhý tím len sem - tam nakukli do súperovej šestnástky. Diváci do 36. minúte čakali na záblesk prvej šance, Zreľák zbehol po ľavej strane a jeho prudký center sa v "malom vápne" od zaskočeného Luptáka odrazil mimo brány ViOn–u. V závere prvého dejstva Janič z diaľky tesne minul "svätyňu" hostí.

Druhý polčas otvorili Liptáci veľmi peknou rýchlou akciou, ktorú potiahol Almaský, Zreľák priťukol loptu Tučákovi, ktorého vychytal Kováč. Domáci po prestávke jednoznačne ožili. Zlepšili pohyb, spresnili kombinácie a ViOn pritlačili. V 62. minúte Janič, po akcii Almaského ich prevahu pretavil vo vedúci gól. Ružomberčania pokračovali v ofenzívnom naladení a v 68. minúte Zreľák upravil na 2:0, keď po pase od Janiča obišiel aj Kováča. V 78. minúte sa najprv domáci kapitán Nagy snažil trafiť opustenú bránu hostí, ale jeden so spoluhráčov Kováča zastúpil a vzápätí sa Valenta uvoľnil v hĺbke ružomberskej šestnástky, keď pri ľavej žrdi musel zasahovať Putnocký. O štyri minúty na to Turčák prestrelil Kováča – 3:0.

MFK Košice - MŠK Žilina 1:1 (0:0)

Góly: 64. Škutka - 88. William. Rozhodoval: Jaška, ŽK: Novák - Mabuka, Škriniar, 2254 divákov.

zostavy a striedania:

MFK Košice: Tofiloski - Šinglár (80. Tóth), Kavka, Ostojič, Sekulič - Huk, Korijkov - Novák, Bukata, Haskič - Škutka (87. Diaby)

MŠK Žilina: Volešák - Mabuka, Piaček, Škriniar, Letič - Káčer (72. Paur), Pečovský - Čmelík (66. William), Škvarka, Mihalík - Jelič

Diváci sa v košickom Čermeli nestihli ani usadiť a Novák už po niekoľkých sekundách hry pálil tesne nad žilinskú bránu. V 6. minúte podobne pochodil Škutka, ktorý sa pokúsil prekvapiť Volešáka ekvilibristickým zakončením. Obidve družstvá pozorne bránili, čakali na chybu súpera a hrozili rýchlymi protiútokmi. Po strele Huka v 26. minúte vytlačil Volešák loptu na ľavú žrď, stav sa však nezmenil. O tri minúty neskôr vyrobil hrúbku v defenzíve domáci Kavka. Jelič sa rútil na Tofiloského, ktorý mu však loptu vypichol a následný strelecký pokus Škvarku minul priestor troch žrdí.

Od začiatku druhého dejstva bola aktivita na žilinských kopačkách, košická defenzíva však úspešne odolávala a po získaní lopty podnikala rýchle kontry. V 57. minúty sa z pravej strany dostal za obranu hostí Novák, jeho tvrdá strela však minula priestor brány. Žilinčania sa k prvému zakončeniu dostali v 59. minúte, Mihalíkov strelecký pokus Tofiloski bez väčších problémov kryl. Skóre duelu otvoril v 64. minúte na opačnej strane Škutka, ktorý sa presadil v súboji jeden na jedného a z ťažkého uhla poslal loptu pomedzi Volešákove nohy do siete - 1:0. "Žlto-modrí" mohli zvýšiť na rozdiel dvoch gólov v 80. minúte, no osamotený Bukata z hranice šestnástky mieril tesne nad Volešákovu bránu. Hostia vyrovnali dve minúty pred koncom zápasu, keď sa v šestnástke domácich presadil William - 1:1.

Spartak Myjava – ŽP Šport Podbrezová 1:0 (1:0)

Gól: 2. Pekár. Rozhodoval: Samotný, ŽK: Marček, Častulín (obaja Myjava), 1580 divákov.

zostavy a striedania:

Myjava: Belic – Beňo, Černáček (58. Bílovský), Častulín, Kastelovič – Ciprys (68. Duga), Sládek, Pekár, Marček, Daniel (79. Jastráb) - Oršula

Podbrezová: Maťašovský – Pančík (73. Gál Andrezly), Minčič, Kupčík, Andrić (58. Snitka) – Harvilko (85. Karaš), Podio, Kochan, Vaščák, Pančík - Nworah

Gólovú situáciu videli diváci už v 2. minúte, Beňo dostal obrancu hostí pod tlak, ten odkopol loptu iba pred pokutové územie na kopačku Pekára, ktorý ju poslal strelou k žrdi do siete – 1:0. Nasledoval tlak kopaničiarov, z ktorého vyústila aj pohotová strela Ciprysa v 11. minúte, ktorá vystrašila Maťašovského. Železiari po prvý raz pohrozili Podiovým pokusom zo strednej vzdialenosti v 18. minúte tesne minul bránu. Po polhodine hry Daniel prihral pred bránu Oršulovi, ten sa vo vyloženej príležitosti nezorientoval dobre a bránu minul. O päť minút už zakončoval samotný Daniel, jeho krížna strela skončila tečovaná tesne mimo.

Úvodná štvrťhodina druhého dejstva výrazné šance nepriniesla. V 60. minúte sa po rohu tesne pred bránou snažil zakončiť Vaščák, no tesne bránenému sa to nepodarilo. Okamžitou odpoveďou bola v tej istej minúte Pekárova strela tesne nad brvno. Podbrezová postupom času preberala iniciatívu. V 70. minúte zakončoval prudko Vaščák, bránu netrafil. Príležitosť domácich sa rodila v 75. minúte. Sládek hľadal Pekára, ktorý len tesne nedosiahol na prihrávku. O tri minúty opäť kontra so Sládekom ako prihrávajúcim, tentokrát zakončoval Daniel, priestor troch žrdí minul o centimetre. Šanca na vyrovnanie prišla pre hostí v 90. minúte z priameho kopu, Podio loptu zakrútil iba do bočnej siete. V zápase sa tak zrodilo víťazstvo Myjavy aj po druhýkrát v sezóne vo vzájomných dueloch.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články