Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Z najvyššej ligy k záchrane ľudských životov! Snáď si nebudem musieť hľadať brigádu

ZLATÉ MORAVCE - Ukončil kariéru, aby mohol zachraňovať ľudské životy. Zaujímavý príbeh futbalistu z našej najvyššej súťaže
Zdroj: 35821
Zdieľajte:

Jakub Brašeň odohral uplynulú sezónu v našej najvyššej futbalovej súťaži za Zlaté Moravce. Napriek tomu, že má len 31 rokov, rozhodol sa ukončiť aktívnu profesionálnu kariéru. Rozhodol sa zachraňovať ľudské životy a majetok. Túži sa stať profesionálnym hasičom.

Chce sa stať hasičom a uplatniť svoje fyzické predpoklady

„Dúfam, že to vyjde. Fyzické, zdravotné i psychologické testy mám za sebou. Ešte musím získať vodičský preukaz skupiny C. Neviem, kam ma pridelia. Hádam nie do Bratislavy. Nechcem sa sťahovať. S rodinou bývame v Dubovej pri Banskej Bystrici. Rád by som ostal blízko domu,“ prezradil Brašeň pre Nový Čas.

Bývalý futbalista čaká na prijatie do hasičského zboru. Chce využiť svoju výbornú fyzickú kondíciu profesionálneho športovca na pomoc druhým.

„Zatiaľ som na čakacej listine. Uchádzačov je zrejme veľa. Dúfam, že ma prijmú čo najskôr, aby som si nemusel hľadať brigádu. Už sa neviem dočkať, keď budem môcť uplatniť moje fyzické predpoklady v nejakej akcii.“

Prečítajte si aj

15 synov slávnych futbalových otcov, ktorí môžu nasledovať ich kroky

Hráva štvrtú ligu

Futbal je však jeho celoživotná láska a definitívne ihrisko neopustil. Vďaka futbalu sa udržiava naďalej vo fyzickej forme, ktorú ako profesionálny hasič rozhodne bude potrebovať.

„Hrávam 4. ligu za Príbelce, čo je dedinka v okrese Veľký Krtíš. Nahovorili ma, tak som prikývol. Nie je to síce najbližšie, no raz za týždeň sa to dá vydržať. Keď mám čas, skočím aj na tréning.“

Brašeň si je vedomý toho, že v štátnych službách jeho plat asi nebude taký ako počas kariéry hráča najvyššej slovenskej futbalovej súťaže. Napriek tomu ho hriať pri srdci môže dobrý pocit z toho, že pomáha druhým.

„Vraveli mi, že prvý rok to bude slabšie, lebo ma čakajú rôzne výcviky. S odpracovanými rokmi však pri tomto povolaní stúpa aj plat. Dúfam, že ak to dotiahnem do päťdesiatky, nebudem ľutovať, že som sa na to dal,“ dodáva na záver.

Brašeň obliekal dresy slovenskej reprezentácie do 18 i 21 rokov. Zaujímavosťou je, že v premiére v drese Zlatých Moraviec dokázal skórovať proti Slovanu Bratislava. Jeho vizitka v najvyššej súťaži je 279 odohratých zápasov a 17 strelených gólov.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Nový Čas

Diskusia

Podobné články