Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Kmotrík: Slovan rokuje o predaji dvoch hráčov, Sporting Lisabon neplatí za Šporara

BRATISLAVA - Koľko splátok dostal Slovan za Šporara? A ako to vyzerá s odchodmi hráčov?
Zdroj: 34755
Zdieľajte:

Je zrejmé, že po úspešnej sezóne je o hráčov belasých záujem v zahraničí. Generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík mladší zdôrazňuje, že prioritou slovenského majstra je udržať čo možno najväčšiu časť súčasného kádra pokope. No nejaké odchody z Tehelného poľa sa predsa len možno udejú.

Slovan rokuje o predaji dvoch hráčov

„Momentálne sme v rokovaniach o dvoch hráčoch. Nerád by som to bližšie špecifikoval. Naše predstavy sú ale veľmi vzdialené od predstáv potenciálnych záujemcov. Nie sme v situácii, že by sa v krátkej dobe mal udiať nejaký prestup. Navyše, neplánujeme uvoľniť žiadneho z našich kľúčových hráčov. Evidujeme ešte nejaké šumy okolo futbalistov, ktorí nie sú spokojní s minutážou," prezradil Kmotrík pre šport.sk.

Kmotrík naznačil, že manažment Slovana nie je veľmi naklonený predajom hráčov aj z dôvodu súčasnej situácie na trhu, ktorý značne poznamenala situácia okolo koronavírusu. Cena hráčov išla výrazne dole.

„Sme ekonomicky stabilní a nepotrebujeme predávať, dupľom nie pod cenu. Dnes sa robia obchody za nižšie sumy v porovnaní s obdobím spred šiestich mesiacov. Ak nepríde ponuka, ktorá zodpovedá našim predstavám, určite ju neprijmeme. Radšej si počkáme, kým sa stabilizuje situácia na trhu. Pre nás je veľmi dôležité, že máme s hráčmi dlhodobé kontrakty. Nič nás netlačí.“

Sporting Lisabon za Šporara neplatí

V zime sa podaril Slovanu uskutočniť rekordný predaj slovinského útočníka Andraža Šporara do Sportingu Lisabon za 7 miliónov EUR. No peniaze z tohto transferu v klubovej pokladnici belasých nie sú. Aj v tomto prípade ovplyvnila situáciu kríza vyvolaná pandémiou koronavírusu.

„Dostali sme zatiaľ len jednu splátku, druhá je už po splatnosti a stále na ňu čakáme. Pomaly by sme už mali dostať aj tretiu… Dnes môžem konštatovať, že Sporting si neplní záväzky, ktoré mu vyplývajú zo zmluvy. Koronakríza postihla aj ich a ťažko sa v tejto situácii môžeme brániť. Reagujeme právnymi krokmi. Poslali sme oficiálnu výzvu, no zatiaľ nemáme ohlas. Uvidíme, ako sa bude situácia ďalej vyvíjať.“

Slovan neplánuje v lete výraznejšie meniť káder. Jednak úspešný tím chce udržať pokope a okrem toho svoje zohráva súčasná situácia s koronavírusom. Napriek tomu sa belasým nedávno podarilo získať novú posilu v podobe defenzívneho stredopoliara Ondřeja Petráka. Ten by mal vyplniť dieru po odchádzajúcom Marinovi Ljubičičovi, navyše zranený je Filip Lichý.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: šport.sk

Diskusia

Podobné články