Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

POWER RANKING: 10 najlepších tímov na svete (júl)

BRATISLAVA - Ktorých desať tímov je podľa nás v momentálnej forme najlepších na svete? Čítajte ďalší diel našej série Power Rankingov a zístite to.
Zdroj: 35309
Zdieľajte:

Pred play-off Ligy majstrov a po predlhej pauze spôsobenej pandémiou koronavírusu môžeme silu jednotlivých tímov, najmä z rôznych líg, porovnávať iba hypoteticky. Preto sa niektoré mužstvá ako Manchester United, Lazio či Borussia Dortmund medzi najlepších nedostali. Aj napriek tomu sme sa odhodlali zoradiť desať, v aktuálnej forme najlepších tímov na svete:

10. ATLETICO MADRID (Španielsko)

Tretí najlepší tím Pyrenejského polostrova si stále zaslúži miesto v tomto rebríčku. Najmä preto, lebo stále bojuje o najcennejšiu trofej európskeho kontinentu a žreb nám napovedá, že sa k nej aj túto sezónu dostatočne priblíži.

9. ATALANTA (Taliansko)

Tím z európskeho ohniska pandémie si deviate miesto vyslúžil najmä bojovnými a dominantnými výkonmi po reštarte najvyššej talianskej súťaže. V Lige majstrov sú v momentálnej forme pre Paríž viac než vyrovnaným súperom a množstvo ľudí dokonca začína favorizovať práve taliansky tím. Pomôcť by mu mala aj skutočnosť, že sa play-off bude hrať iba na jeden zápas, a tak môže favorita prekvapiť.

8. JUVENTUS (Taliansko)

Rozdiel medzi dvoma najlepšími celkami talianskej ligy nie je veľký. Z priepasti, ktorá kedysi delila Juventus a ostatná apeninské družstvá, je dnes už iba malá škára. Ak si chce Stará dáma udržať status najlepšieho talianskeho klubu, bude v nasledujúcich rokoch potrebovať množstvo mladých posíl, ktoré vystriedajú súčasnú prestarnutú základnú jedenástku.

7. BARCELONA (Španielsko)

Tento tím by prehral s Barcou spred 10 rokov minimálne päťgólovým rozdielom. Nezmyselné nákupy ničia celý klub a nebyť príšernej jesennej formy Realu a fenomenálneho Messiho, o titule mohlo byť rozhodnuté už pred pandémiou. Pred Kataláncami je teraz náročná úloha - dokážu sa v Lige majstrov vykúpiť a odčiniť zlé ligové výkony? Podľa nás nie.

6. CHELSEA (Anglicko)

Po prestávke držala partiu s Liverpoolom, porazila United aj City, na prestupovom trhu odvádza asi najlepšiu prácu a priam srší sebavedomím a ambíciami. Chelsea ďalší rok nič iné ako titul nebude chcieť, a aj napriek tomu, že sa z Ligy majstrov pravdepodobne bude porúčať už v osemfinále, si miesto v tomto rebríčku zaslúži.

5. LIVERPOOL (Anglicko)

Prekvapivé umiestnenie anglického novomajstra nie je náhodou. Liverpool z leta sa rozhodne nedá porovnať s Liverpoolom z minulej jesene, ktorý bol najlepším tímom na svete. Hráči (určite aj kvôli rýchlemu zisku titulu) stratili všetku motiváciu a na ihrisku to je patrične vidieť. Liverpool z možných štyroch trofejí (nepočítajúc superpoháry a MS klubov) získal iba jednu a preto by sa dalo polemizovať aj o úspešnosti celej sezóny, no to si necháme na inokedy.

4. PSG (Francúzsko)

Aj keď Parížanom uškodil predčasný koniec Ligue 1, v prípravných zápasoch potvrdzujú, že sa ich treba báť. A celkom oprávnene. Neymar aj Mbappé zažívajú výbornú sezónu a s Icardim pred nimi a Di Mariom za nimi si netrúfame menovať veľa obrancov, ktorí by boli schopní takýto tandem zastaviť. Veľkou skúškou pre Saint-Germain bude Liga majstrov - sú obrovskými favoritmi na účasť vo finále a čokoľvek iné ako účasť v ňom bude považované za sklamanie.

3. MANCHESTER CITY (Anglicko)

Aj keď to na výsledkoch možno vidno nie je, City hrá stále prvotriedny futbal. Keď obrana nekiksuje a útok premieňa šance, lepšieho tímu na svete asi niet. Bohužiaľ, kádru chýba konzistencia výkonov. Nálepky "večný štvrťfinalista" Ligy majstrov sa Pepovi zverenci môžu už čoskoro zbaviť, no ešte predtým musia vyhrať dva extrémne dôležité zápasy, čo sa im v Európe nepodarilo už veľmi dlhú dobu.

2. REAL MADRID (Španielsko)

Teraz alebo nikdy. Pre historicky najúspešnejší tím v histórii celého športu by víťazstvo v domácej lige určite nemalo byť dosť. Šancu na nápravu bude mať Zidane so svojím tímom už o dva týždne na Etihade a verte mi - pôjde o všetko. Práve toto bude ideálny čas na to, aby sa veteráni typu Modrič či Kroos naposledy ukázali a miliónová posila Hazard prebrala v tíme líderskú iniciatívu.

1. BAYERN MNÍCHOV (Nemecko)

Na svete momentálne nie je lepšieho klubu ako Bayern. Nemecký majster a víťaz pohára to so ziskom bájneho európskeho treblu myslí smrteľne vážne a prejde cez všetko, čo sa mu postaví do cesty. Lewandowski hrá tak dobre ako nikdy predtým a sekundujú mu mladé pušky vo výbornej forme ako Gnabry či Davies. Bavori sú najväčším favoritom na víťazstvo v LM a keď sa nič neočakávané v odvete osemfinále nestane, svoju dominanciu na starom kontinente budú môcť potvrdiť už čoskoro v zápase proti Messiho Barcelone.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články