Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Asistent odhalil tajomstvo úspechu Zidana: Neobyčajný vzťah s hráčmi!

MADRID - Asistent David Bettoni odhalil tajomstvo úspechu Zinedina Zidana na lavičke Realu Madrid.
Zdroj: 35774
Zdieľajte:

Real Madrid získal 34. majstrovský titul v španielskej lige. Výrazný rukopis na tom nesie tréner Zinedine Zidane.

Zidane získal ako tréner svoju 11. trofej. Počas prvého pôsobenia na lavičke Realu Madrid v rokoch 2016 až 2018 dokázal získať titul v La Lige a tri po sebe idúce tituly v Lige majstrov.

Po tom, ako odišiel, Julen Lopetegui ani Santiago Solari nedokázali ukočírovať rozbúrenú loď. "Biely balet" sa bez charizmatického Francúza topil. Deväť mesiacov po svojom odchode sa Zidane do Realu vrátil, kormidlo uchopil vlani v marci.

So Zidanom sa na štadión Santiaga Bernabeua vrátila víťazná mentalita. Real Madrid po reštarte vyhral 10 po sebe idúcich zápasov v lige a vďaka tejto famóznej sérii si zaistil titul.

Prečítajte si aj

Návrat strateného syna! Ikona Realu Madrid sa po 5 rokoch vracia

Zidane a jeho tajomstvo úspechu

Asistent David Bettoni prezradil tajomstvo úspechu svojho kolegu Zidana. Spočíva v manažmente hráčov a špeciálnom prístupe k nim. Zidane pravdepodobne ťaží zo svojich bohatých hráčskych skúseností a vie, čo na hráčov funguje.

„Je neobyčajný vo vzťahu s hráčmi," vysvetľoval Bettoni pre francúzsky L´Equipe. „Nie je to metóda, je to niečo ako prirodzené prepojenie s kabínou. Preto je rešpektovaný. To tiež súvisí s nešťastnými prvkami ich hracieho času."

„Vie, ako s nimi hovoriť. Je to človek, ktorý je v súlade s tým čo cíti a hovorí. Keď na tlačovej konferencii vyhlási, že sú pre neho všetci hráči dôležití, naozaj to tak myslí."

„Zvláda konflikt tým, že hovorí pravdu a je spravodlivý. Z dlhodobého hľadiska to funguje."

Aj napriek tomu, že Real Madrid už má španielsky titul vo vrecku, misia Zidana a jeho tímu zďaleka nekončí. Už 7. augusta sa Real Madrid pokúsi otočiť nepriaznivé skóre 1:2 a vybojovať si postup medzi najlepšiu osmičku v Lige majstrov.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: L´Equipe

Diskusia

Podobné články