Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

László Bénes prezradil 2 dôvody, prečo hrával na jar menej ako na jeseň. Sníva o súboji v LM so Škriniarom

M´GLADBACH - László Bénes prezradil dva dôvody, pre ktoré nedostával na jar toľko priestoru v M´gladbachu ako na jeseň. Chystá prestup?
Sdsa assadsa asdsdsaaa asdasdsadsadsa.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

László Bénes prežil sezónu ako na hojdačke. No so šťastným koncom. Jeho Borussia Monchengladbach skončila v Bundeslige na štvrtej pozícii a zahrá si v skupinovej fáze Ligy majstrov.

V prvej polovici sezóny bol stabilnou súčasťou základnej zostavy, dostával veľký priestor. V druhej polovici sezóny sa to otočilo a hrával podstatne menej. Po koronaprestávke ale nastupoval do zápasov aspoň ako striedajúci hráč.

Prvý polrok super, v druhom to už bolo horšie

„Prvý polrok bol úplne super. Odohral som veľa zápasov, často som nastupoval v základnej zostave. Presne o tomto som sníval, keď som prestúpil do Nemecka. Po zraneniach a hosťovaní som konečne naplno hral v jednej z najlepších líg na svete. Darilo sa mi, hral som dobre, bola so mnou spokojnosť," hodnotil Bénes sezónu v rozhovore pre šport.sk.

„V druhom polroku sa to otočilo. Nastupoval som oveľa menej. Dokonca som vôbec nezasiahol do niektorých zápasov. Po kríze som však znovu dostal šancu a hral som v každom zápase. Hoci len v záveroch ako striedajúci hráč, ale vždy som sa dostal na ihrisko.”

Prečítajte si aj

Pekné gesto Bénesovho Mönchengladbachu v súčasných ťažkých časoch

Dva dôvody, pre ktoré Bénes hrával na jar menej ako na jeseň

Menšia jarná vyťaženosť slovenského reprezentanta v nemeckom Monchengladbachu podľa jeho vlastných slov ovplyvnili dva kľúčové faktory.

„Nemám presné informácie od trénera, ak sa pýtate na to, ale rozhodne moju pozíciu ovplyvnili dva faktory. Na jeseň sme hrali na štyroch stredopoliarov, na jar potom už len na troch. Logicky klesla minutáž. Druhý je, že v prvej časti ročníka sme mali viac zranených hráčov, tak som mal viac možností. Čakal som, že po vydarenom prvom polroku budem na jar hrať viac, ale musel som sa zmieriť s lavičkou."

Sníva o vzájomnom súboji so Škriniarom v Lige majstrov

Napriek tomu, že v jarnej časti sezóny sa Bénes vytratil zo základnej zostavy, jeho odchod z Monchengladbachu nie je na programe dňa. Zmluvu v bundesligovom tíme má platnú ešte na štyri ďalšie sezóny.

„Nechystám sa nikam prestúpiť. Chcem si s Borussiou zahrať Ligu majstrov.”

Pre dvadsaťdvaročného mladíka pôjde o prvú skúsenosť s Ligou majstrov. Milionárska súťaž je snom každého futbalistu a Bénes si ten svoj plní. Do skupiny si želá atraktívnych súperov a rád by sa konfrontoval s Milanom Škriniarom a jeho Interom Miláno.

„Určte by som chcel tých najlepších a najťažších protivníkov ako Real Madrid, Barcelona, Liverpool, PSG, Juventus. Bolo by tiež super, keby sme sa stretli s Interom Miláno, v ktorom hráva Miňo Škriniar.”

László Bénes nastúpil v uplynulej bundesligovej sezóne v 22 zápasoch, streleného gólu sa síce nedočkal, no spomedzi troch Slovákov v Bundeslige bol najvyťažovanejším hráčom (zvyšní dvaja - Peter Pekarík a Ondrej Duda).

Zdieľajte:
Zdroj informácií: šport.sk

Diskusia

Podobné články