Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

TOP 10 klubov, ktoré v 21. storočí minuli najviac peňazí

BRATISLAVA - Ceny futbalistov sa každoročne prudko zvyšujú. Dnes vám prinášame zoznam desiatich klubov, ktoré držia krok s dobou a za posily sa už dlhé roky neboja míňať obrovské čiastky.
Zdroj: 35712
Zdieľajte:

10. Atlético Madrid (1,35 miliardy)

Červenobiely tím z Madridu priviedol od roku 2000 až 331 posíl. Skutočne míňať však začal až vo chvíli, kedy sa dostal na úroveň slávneho Realu a Barcelony. Veľkú časť zo sumy 1,35 miliardy eur minulo Atlético v posledných rokoch, za zmienku stojí najmä prestup Joaa Felixa za 126 miliónov eur či Lemara za 70 miliónov.

9. Liverpool (1,48 miliardy)

Anglický majster to na trhu vie. Jeho najdrahšie nákupy - Virgil van Dijk, Alisson, Fabinho, Salah a Mané sú bezpochyby hodné každého jedného investovaného eura. V minulosti mal klub menej šťastia s útočníkmi, keď minul 41 miliónov za Andyho Carrolla či 47 miliónov za Bentekeho. Dokopy spravil Liverpool 369 nákupov.

8. PSG (1,55 miliardy)

Paríž síce nakupuje veľa a draho, ale takto to funguje krátku dobu. Práve preto je v rebríčku až ôsmy. Veď len dvojica Neymar a Mbappé stála osamote 400 miliónov eur. Z 266 prestupov stojí za zmienku ešte aj Edison Cavani za 64 miliónov, Angel Di Maria za 63 miliónov a Marco Icardi, ktorého prestupovú opciu vo výške 50 miliónov PSG vyplatilo nedávno.

7. Inter Miláno (1,58 miliardy)

Jeden z najlepších príkladov klubov, ktoré sa nebáli míňať v minulosti a neboja sa míňať ani teraz. Najdrahším prestupom v histórii klubu je Romelu Lukaku, druhým v poradí je Christian Vieri, ktorý stál 47 miliónov ešte v roku 2000. Inter v 21. storočí priviedol 790 posíl - takmer trikrát toľko ako PSG! Ôsmou najdrahšou z nich je slovenský stopér Milan Škriniar.

6. Manchester United (1,78 miliardy)

Červení diabli by na niektoré zo svojich najdrahších prestupov iste radi zabudli. Najdrahší hráč v histórii ligy Paul Pogba nenaplnil svoj 105-miliónový potenciál, Romelu Lukaku stál klub 85 miliónov, Di Maria 75, Fred 60. Pre United ale svitá nová nádej, keďže posily z éry Solskjaera ako Wan-Bissaka alebo Fernandes predvádzajú v poslednej dobe na ihrisku výborné výkony.

5. Juventus (1,90 miliardy)

761 posilám z 21. storočia kraľuje 33-ročný Cristiano Ronaldo, ktorý stál 117 miliónov a 28-ročný Higuaín za 90 miliónov eur. Stará dáma najnovšie utráca veľké peniaze aj za mladíkov - spomeňme si na prestup Dybalu zo sezóny 15/16, De Ligta z minulého roka alebo Arthura zo začiatku leta.

4. Manchester City (2,05 miliardy)

Aj keď Citizens nakupujú vo veľkom iba od roku 2008, podarilo sa im prekonať hranicu dvoch miliárd minutých eur. Najväčšiu zásluhu na tom má najdrahšia posila Kevin De Bruyne s cenovkou 76 miliónov, 70-miliónový Rodri, Mahrez za 68 miliónov a celá obrana zo sezóny 2017/18, ktorá stála bezmála 300 miliónov.

3. FC Barcelona (2,06 miliardy)

Blaugranas patria k najsilnejším mužstvám 21. storočia a veľkosti klubu musia zodpovedať aj nákupy, ktoré robí. V prípade Barcy to takto, bohužiaľ, častokrát nevyzerá. Tri najdrahšie nákupy Coutinho, Dembelé a Griezmann stáli dokopy 400 miliónov a zďaleka nenaplnili očakávania vedenia klubu. Barcelona vládne rebríčku priemernej ceny za hráča, keďže v 21. storočí spravila iba 195 nákupov.

2. Real Madrid (2,14 miliardy)

Real Madrid je azda najväčším kalibrom na prestupovom trhu a zodpovedajú tomu aj čiastky, ktoré za hráčov míňa. Eden Hazard prišiel za sto miliónov pred rokom, Gareth Bale pred siedmimi, Cristiano Ronaldo pred jedenástimi a Zinedine Zidane stál 80 miliónov eur ešte v roku 2001. Ako senzácie posilnili Biely Balet za obrovské milióny aj Kaká alebo James, ich schopnosti sa však v bielom drese naplno neukázali.

1. Chelsea (2,16 miliardy)

Prvé miesto môže byť prekvapením, no keď sa nad tým zamyslíme, dáva zmysel. Žiadny klub počas posledných 20 rokov nenakupoval tak intenzívne ako Chelsea. The Blues kúpili 471 hráčov. S výnimkou Ševčenka a Torresa sa udiali všetky z 10 najdrahších nákupov v posledných troch rokoch, za zmienku stojí napríklad Kepa, Pulišič, Jorginho či Werner. To nám naznačuje, že s Lampardovou peňaženkou treba určite rátať aj do budúcnosti a Chelsea môže byť na trhu silným súperom pre akýkoľvek klub na svete.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Transfermarkt

Diskusia

Podobné články