Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Žreb rozhodol: V Lige majstrov sa dočkáme poriadnych šlágrov!

NYON - Futbalisti Paríža St. Germain sa vo štvrťfinále Ligy majstrov 2019/2020 stretnú s Atalantou Bergamo.
Zdroj: 31993
Zdieľajte:

Úspešnejší z osemfinálovej dvojice FC Barcelona - SSC Neapol, v ktorom pôsobí slovenský reprezentant Stanislav Lobotka, si na záverečnom turnaji v Lisabone o postup do semifinále zahrá s postupujúcim z dua Bayern Mníchov - Chelsea Londýn. Rozhodol o tom piatkový žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone.

Štvrťfinálovým súperom postupujúceho z dua Manchester City/Real Madrid bude postupujúci z dvojice Juventus Turín/Olympique Lyon. Istými štvrťfinálovými dvojicami sú Lipsko - Atletico Madrid, resp. Atalanta Bergamo - Paríž Saint-Germain.

Účasť vo vyvrcholení najvýznamnejšej klubovej súťaže UEFA v Portugalsku malo pred piatkovým žrebom isté kvarteto Paríž St. Germain, Atalanta Bergamo, Atletico Madrid a RB Lipsko. V osemfinále ešte treba dohrať odvety štyroch dvojíc: Manchester City - Real Madrid (prvý zápas 2:1), Bayern Mníchov - Chelsea Londýn (3:0), Juventus Turín - Olympique Lyon (0:1) a FC Barcelona - SSC Neapol (1:1). Ako vo štvrtok rozhodol výkonný výbor UEFA, domáce tímy môžu usporiadať tieto odvety na svojich štadiónoch, ale bez divákov.

Portugalská metropola bude v domovských stánkoch Benficy a Sportingu v rámci finálového turnaja hostiť štvrťfinále, semifinále i finále a tiež to bude bez divákov. Finále malo byť pôvodne 30. mája v Istanbule, hlavné mesto Turecka však zorganizuje záverečný súboj o trofej o rok neskôr a takisto o rok sa posúvajú aj ďalšie plánované finálové dejiská Petrohrad (2022), Mníchov (2023) a londýnske Wembley (2024).

Pri žrebe už neboli žiadne obmedzenia, kluby neboli nasadené a mohli sa stretnú aj mužstvá z rovnakej krajiny. Zástupcovia klubov nemohli byť pre bezpečnostné opatrenia osobne prítomní v Nyone a akt tak prebehol prostredníctvom videokonferenie. Minuloročný víťaz FC Liverpool vypadol v osemfinále s Atleticom Madrid.

žreb štvrťfinále LM 2019/2020:

Manchester City/Real Madrid - Juventus Turín/Olympique Lyon

RB Lipsko - Atletico Madrid

FC Barcelona/SSC Neapol - Bayern Mníchov/Chelsea Londýn

Atalanta Bergamo - Paríž Saint-Germain

žreb semifinále:

1. víťaz 1. štvrťfinále - víťaz 3. štvrťfinále
2. víťaz 2. štvrťfinále - víťaz 4. štvrťfinále

žreb finále:

víťaz 2. semifinále - víťaz 1. semifinále

kalendár LM 2019/2020:

7.-8. augusta:

odvety osemfinále na domácich štadiónoch

FC Barcelona - SSC Neapol (prvý zápas: 1:1), Bayern Mníchov - Chelsea Londýn (3:0), Manchester City - Real Madrid (2:1), Juventus Turín - Olympique Lyon (0:1)

12.-15. augusta: štvrťfinále (Lisabon)

18.-19. augusta: semifinále (Lisabon)

23. augusta: finále (Lisabon)

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články