Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Neapolčania pred zápasom: "Chceme zvíťaziť"

Cieľ Talianov v Bratislave je jasný.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Taliansky favorit štvrtkovej konfrontácie 2. kola I-skupiny futbalovej Európskej ligy UEFA 2014/2015 SSC Neapol nehodlá napriek momentálnej fazóne jeho hostiteľa Slovana Bratislava na Pasienkoch nič podceniť. Slovami slovenského kapitána Mareka Hamšíka, odchovanca "belasých", chce tím španielskeho kouča Rafaela Beniteza hrať svoju hru a dosiahnuť potrebné víťazstvo.

Pre špílmachra hostí bude mať duel proti bývalému klubu špeciálny náboj. "Určite to bude špeciálne, lebo som dva a pol roka hral za Slovan. Zo Slovana som sa dostal do veľkého futbalu a na to nikdy nezabudnem. V Bratislave som bol bez rodičov a profesionálne som rástol. To sa potom zopakovalo aj v Brescii," povedal Hamšík na oficiálnej predzápasovej konferencii. Do ostrosledovaného súboja pôjde on, i jeho spoluhráči s jasne stanovenými prioritami, ktoré neovplyvní ani prvé zlé vykročenie "belasých" v Berne (0:5), resp. domáca výhra Neapola nad Spartou Praha (3:1): "Každý zápas je iný, aj tento bude. Slovan výsledkovo odohral zlý zápas, ale mal neuznaný gól, nastrelil tyčky, brvno, čo som si prečítal. My sa musíme sústrediť na seba, pokúsiť sa odohrať dobrý zápas a nič nepodceniť. Poznám celý káder, mám tam kamarátov, ale na ihrisku pôjde všetko bokom. Každý chce vyhrať."

Od Slováka sa jeho tímoví spoluhráči pokúšali pred zápasom vymámiť niekoľko základných informácií o Slovane, Bratislave či štadióne. "Spoluhráči sa ma vypytovali, ako dlho som tu hral, na štadión a podobné maličkosti. Zaujímavé je, že toto je štadión vtedajšieho rivala Slovanu," dodal bývalý hráč Brescie.

Kouč hostí Benitez rovnako ako Hamšík jasne zadeklaroval, že Taliani majú v Bratislave stanovený cieľ odniesť si tri body a vypracovať si výbornú pozíciu na postup: "Naša idea, moja idea, je, že môžeme rotovať aj viacerých hráčov. Každý týždeň hráme po dva zápasy, preto hráči musia ukázať svoje kvality, zanietenie a motiváciu. Chceme zajtra zvíťaziť, Európska liga má momentálne našu prioritu, hoci my sa pokúšame zvíťaziť v každom zápase. Najbližší je zápas vo štvrtok, preto je aj najdôležitejší." Na adresu Hamšíka španielsky kouč skonštatoval: "Marek je dôležitým hráčom pre nás, aj pre slovenskú reprezentáciu, má obrovské kvality. To už dokázal aj v minulosti a potvrdzuje to i teraz. Marek však vie, že stále môže ešte vydať zo seba viac, a môže byť ešte lepším futbalistom."

Benitez má výber českého kolegu Františka Straku naštudovaný: "O Slovane máme informácie. Sledovali sme jeho zápasy. Jeho hráči vedia dať gól a majú aj dobrú obranu. Aj z historického hľadiska patrí Slovan medzi najlepšie slovenské kluby. V Berne síce zlyhali, ale úroveň Slovana je i tak vysoká. Výsledky nie vždy dokazujú skutočnú kvalitu. Ak chceme zajtra uspieť, musíme podať čo možno najlepší výkon."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články