Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Welbeck: Wenger ma podržal a verí mi, ďakujem mu

Hrdinom stredajšieho zápasu D-skupiny Ligy majstrov 2014/2015 medzi futbalistami Arsenalu Londýn a Galatasarayu Istanbul (4:1) bol domáci útočník Danny Welbeck, ktorý nádeje tureckého tímu zostrelil tromi presnými zásahmi.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Najskôr po prieniku Alexisa Sancheza otvoril skóre strelou pomedzi nohy brankára a po polhodine hry zariadil pre Arsenal už dvojgólový náskok. Hetrik zavŕšil v 52. minúte na 4:0 a hostia už len korigovali po penalte a vylúčení poľského brankára "kanonierov" Wojciecha Szczesného. Lídrom D-skupiny je s plným počtom šiestich bodov Borussia Dortmund, ktorá naplno zabrala hladkým triumfom 3:0 na ihrisku Anderlechtu Brusel. Pod ten sa výrazne podpísal dvojgólový Adrian Ramos. Tri body má na konte Arsenal, po jednom Galatasaray a Anderlecht.

Galatasaray už deviatykrát odišiel z konfrontácie s anglickým tímom na jeho pôde bez víťazstva. "Verím, že hetrik pomôže Dannymu získať do ďalších zápasov sebavedomie. Nevedel som, že dokáže byť taký rýchly. Dnes hral skutočne ako z partesu, góly boli ozdobou jeho skvelého výkonu," rozplýval sa kouč "kanonierov" Arsene Wenger.

Autor hetriku musel zaloviť v pamäti, kedy naposledy sa mu podaril podobný kúsok. "Bolo to v rezervnom tíme Manchestru United. V Arsenale sa snažím dostávať do zakončenia, ale až dnes sa mi podarilo roztrhnúť vrece s gólmi. Som rád, že som pomohol tímu k dôležitému víťazstvu. Skupina je ťažká, po prehre v Dortmunde sme potrebovali získať tri body a to sa podarilo, takže super," povedal Welbeck, ktorý bol v Manchestri United po príchode Louisa van Gaala prebytočný a rozhodol sa minulý mesiac odísť do Arsenalu. V londýnskom klube sa teší dôvere trénera Wengera. "Ďakujem mu za dôveru, podržal ma a verí mi. To je pre mňa veľmi dôležité, pretože do zápasov nenastupujem v strese. Základom dobrých výkonov je, aby som mohol hrať uvoľnene."

Trénerovi hostí Cesaremu Prandellimu chýbala od jeho zverencov väčšia agresivita v súbojoch. "Liga majstrov je veľká súťaž. Mužstvo vyzeralo byť dobre pripravené na zápas, ale urobili sme príliš veľa chýb. Je dôležité poučiť sa z nich a nezopakovať tento výkon, ak chceme pomýšľať na boj o postup."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články