Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Košice zdolali Myjavu, Žilina zdevastovala Senicu

Košice aj Žilina šokovali svojich súperov.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Spartak Myjava – MFK Košice 0:1 (0:0)

Gól : 88.Viazanko. Rozhodoval: Straka, ŽK: Černáček, Duga – Kavka, 1621 divákov

zostavy a striedania:

Spartak Myjava: Solnička – Neoveský, Černáček, Kosík, Siva – Pekár, Duga, Marček, Šulek (80. Urgela), Daniel – Oršula (74. Šmahajčík)

MFK Košice: Tofiloski – Kavka, Ostojič, Sekulič – Viazanko, Korijkov, Bukata (71. Skvašík), Šinglár, Djordjevič (61. Haskič) – O. Diaby, Pačinda (90.+ Huk)

Zápas sa rozbiehal len pomaly a v prvom dejstve veľa vzruchu nepriniesol. Mimo brány smerovali strely hosťujúcich hráčov Ostojiča v 23.minúte a Viazanka v o 11 minút neskôr. V 36. minúte prudko pálil Djodjevič, Solnička vyboxoval a v sľubnej pozícii sa ocitol následne. Sekulić, no mieril privysoko. Domáci po prvýkrát nebezpečne pohrozili až v 42. minúte., keď Tofiloskeho preveril Pekár a v minútu pred koncom polčasu aj Šulek, ktorého strelu zvnútra pokutového územia hosťujúci brankár vyrazil. V 51.minúte testoval Solničkovu pozornosť strelou zo strednej vzdialenosti Pačinda. O osem minút neskôr ten istý hráč našiel nabiehajúceho Viazanka, ktorý zblízka strelou z prvej rozvlnil bočnú sieť. V 84.minúte chcel zmeniť bezgólový stav striedajúci Skvašík, zamieril však iba do stredu brány. Veľkú šancu mal po ňom následne aj. Haskič, Solnička však reflexívne zasiahol nohou. Dve minúty pred koncom sa zrodil rozhodujúci okamih zápasu, do lopty sa oprel Viazanko a prudkou strelou rozvlnil sieť – 0:1.

FK Senica - MŠK Žilina 1:4 (1:2)

Góly: 44. Ventúra - 13. Škriniar (11m), 42. Hučko, 66. William, 69. Káčer. Rozhodoval: Smolák, ŽK: Jelič, 1490 divákov.

Zostavy a striedania:

FK Senica: Šulla – Slinkin, Filípek, Gava, Mazáň – Ventúra (66. Mráz) - Hiago (76. Královič), Jirásek, Opiela, Kalabiška - Irobiso (69. Sosa)

MŠK Žilina: Krnáč – Kadlec, Piaček, Škriniar, Hučko - Pečovský, Káčer – Jelić, Škvarka (85. Klec), Mihalík (87. Paur)- William Alves de Oliveira (82. Guba)

Seničania nastúpili do stretnutia vo veľmi okyptenej zostave, bez viacerých kľúčových hráčov (Piroska, Pavlík, Kóňa, Roberto, Chvátal). Hra sa odohrávala prevažne medzi šestnástkami v strede poľa, pred bránami oboch tímov bolo vzruchu menej. Už v 13. minúte sa hostia dostali do vedenia, keď zákrok Mazana na Jeliča posúdil rozhodca Smolák ako nedovolený a Škriniar sa z pokutového kopu nemýlil. Seničania sa snažili o vyrovnanie a aj sa im to podarilo v 23. minúte, keď ich peknú akciu zakončil Jirásek. Brankár Krnáč jeho strelu vyrazil a dorážajúci Irobiso poslal loptu do siete. Gól však pre ofsajd neplatil. Žilinčania mali väčšinou loptu v moci, ale do šancí sa nedostával ani jeden tím. V 42. minúte kopal Škvarka rohový kop, senickí zadáci neubránili Hučka a ten hlavou prekonal Šullu. Pred odchodom do kabín sa Záhorákom podarilo znížiť na rozdiel gólu, keď po rohovom kope Juráška sa hlavou presadil dorastenec Ventúra. Loptu poslal k pravej žrdi a dal tak svoj prvý gól v Corgoň lige.

Do 2. polčasu vstúpili Seničania aktívnejšie, snažili sa o zvrat v zápase. V 57. minúte po Kalabiškovej akcii lopta v sieti hostí neskončila, na druhej strane po rýchlom protiútoku si Gaba takmer dal vlastenca. Vyrovnať mohli Záhoráci v 59. minúte, keď Irobiso zakončoval tvrdo pravačkou, ale lopta skončila na brvne žilinskej brány. V 65. minúte vystrašil skákavou strelou Šullu Mihalík, lopta však skončila na hornej sieti. Po následnom rozohraní rohového kopu a obliehaní šestnástky Záhorakov využil centrovanú loptu na Sosu William a zvýšil na 1:3. Žilinčania na ihrisku začali dominovať. O 3 minúty po rýchlom protiútoku, ktorý potiahol Mihalík, zvýšil nakoniec na 1:4 Káčer. Záhoráci sa snažili aspoň o skorigovanie výsledku, dobré šance mali Sosa s Kalabiškom, ale Kranáča sa im už prekonať nepodarilo. Zdecimovaní domáci tak podľahli Žilinčanom hladko rozdielom troch gólov.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články