Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Straka: "Drzosťou ich môžeme prekvapiť"

Straka verí, že aj napriek problémom môže Slovan zajtra prekvapiť.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Z tábora slovenského futbalového majstra Slovan Bratislava pred štvrtkovým sviatkom na Pasienkoch v zápase 2. kola I-skupiny Európskej ligy UEFA 2014/2015 s talianskym SSC Neapol zaznieva túžba odovzdať proti favoritovi konfrontácie maximum možné v súčasnej neružovej situácii. Zverenci trénera Františka Straku sú síce v hernej aj výsledkovej kríze, ale prípadné úspešné zvládnutie zápasu, ktorý patrí k vrcholom ich jesenného pôsobenia v európskych pohároch, by ich z nej mohlo vyviesť.

"Situácia je veľmi nepríjemná, no privítať tu SSC Neapol, je niečo fantastické. Na toto sme čakali. Každý sa na to musí tešiť," povedal kouč "belasých" na oficiálnej predzápasovej tlačovej konferencii a na prípadný spôsob, ako sa snažil hráčov pred súbojom s tímom kapitána Mareka Hamšíka namotivovať a zdvihnúť, doplnil: "Môj prístup je rozanalyzovať s chlapcami, kde sme. Hráme proti SSC Neapol, apelujem na nich, aby odovzdali všetko čo môžu. Musia sa na to tešiť. Musíme vedieť vyjsť aj z tejto situácie. Musíme sa zomknúť a urobiť všetko, čo je v našich silách. My sa môžeme iba odraziť vyššie."

Obrovská pozornosť sa sústredí najmä na kapitána Neapolu, slovenského reprezentanta a odchovanca Slovana Bratislava Mareka Hamšíka: "Musím povedať, že Hamšík je úžasný hráč, vždy som ho obdivoval, s akou inteligenciou hrá. Ak už je niekto kapitán Neapolu, je to niečo úžasné. Celá Bratislava aj Slovensko sa musí tešiť, že je tu taký skvelý hráč. Teším sa na neho, hoci osobne ho nepoznám, videl som ho iba v televízii. Začínal tu, tu má korene, dokázal predať svoj talent a je príkladom aj pre našich mladých hráčov."

Podľa českého lodivoda by recept na výber španielskeho kouča Rafaela Beniteza mohol viesť cez odvážnu hru a maximálnu efektivitu v zakončení. "Musíme byť ďaleko viac dôraznejší v koncovke. Musíme túžiť dať gól. V Berne sme trafili trikrát žrď a chýbalo nám aj šťastíčko. Sú rýchli v prechodovej fáze. Majú veľa individualít. Musíme byť veľmi obozretní. Sú veľmi nebezpeční aj za obranou súpera. Ale sú tu aj možnosti, ktorými sa my môžeme presadiť. Ak budeme hrať drzo, odvážne a nebudeme sa báť, mohli by sme ich prekvapiť," uviedol Straka.

Podľa brankára domácich Dušana Perniša si jeho tím musí dať pozor nielen na Hamšíka, ale na celý hviezdami preplnený káder hostí: "Neapol nie je o jednej alebo dvoch osobnostiach. Je to celý mančaft dobrých hráčov. Pozná ich celý futbalový svet. My sa ale musíme sústrediť na seba a na to, ako eliminovať silné stránky celého Neapolu." Za hráčsku kabínu dostal pred médiami slovo aj stopér Branislav Niňaj: "Všetci sme čakali na zápasy EL a teraz sa treba ukázať. Že vieme hrať futbal, že sa nebojíme, a že sa vieme dostať z tej krízy, ktorá nás teraz postihla."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články