Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Guardiola: Bola to zlá skúsenosť!

Futbalisti Bayernu Mníchov sú v novom ročníku Ligy majstrov 2014/2015 naďalej stopercentní a usadili sa na čele E-skupiny.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Nemecký šampión potvrdil v utorňajšom dueli úlohu favorita na ihrisku CSKA Moskva víťazstvom 1:0. Na konte tak má po dvoch kolách plný počet šiestich bodov, Moskovčania sa s nulou krčia na dne tabuľky. Duel sa hral na štadióne v Chimkách pred prázdnymi tribúnami, pretože ruský klub pykal za opakované problémy s fanúšikmi.

"Bol to zvláštny zápas. Nielen pre absenciu divákov na tribúnach, ale tiež preto, akým spôsobom hralo CSKA," povedal po zápase autor víťazného gólu Thomas Müller. "Nebolo to pre nás ľahké, vedenie nám skôr ublížilo. Mali sme síce nejaké šance na zvýšenie náskoku, na druhej strane sme sa museli mať na pozore pred hroziacimi brejkmi súpera," dodal Müller.

Bayern mal počas celého zápasu výraznú územnú prevahu a dominanciu v držaní lopty pretavil do úvodného gólu v 22. minúte. Po faule Maria Fernandesa na Maria Götzeho v šestnástke nasledoval pokutový kop a ten bezpečne premenil Müller. Ešte do prestávky premárnil dobrú šancu na vyrovnanie Ahmed Musa a Roman Jeremenko nastrelil brvno bránky Manuela Neuera. Aj po zmene strán ale boli herne lepší Bavori a tesný triumf si ustrážili. Bolo to pre nich jubilejné 100. víťazstvo v Lige majstrov.

Podľa kormidelníka Bayernu Pepa Guardiolu však nemecký šampión stále hľadá svoju tvár z minulej sezóny. Kľúčoví hráči, ktorí v drese Nemecka vybojovali titul majstrov sveta, totiž cítia únavu z náročného záveru minulej sezóny. "Môžeme byť spokojní so ziskom troch bodov. V útoku sme však nepôsobili tak svižne, ako sme zvyknutí od Bayernu. Držali sme loptu na súperovej polovici s cieľom unaviť ho, ale do zakončenia sme sa veľmi nedostávali." Na margo štadióna zívajúceho prázdnotou Guardiola poznamenal: "Bola to zlá skúsenosť. Vo futbalovom dianí som zaangažovaný už 40 rokov, ale nič podobné som nezažil a dúfam, že ani viac nezažijem."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články