Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Hulk terčom rasistických posmeškov ruských fanúšikov

Brazílsky futbalový reprezent v službách Zenitu Petrohrad Hulk sa stal údajne terčom rasistických posmeškov zo strany ruských fanúšikov.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Podľa denníka Sport Express sa počas sobotňajšieho zápasu 9. kola ruskej ligy Zenit - Spartak Moskva (0:0) viackrát ozývali smerom k hráčovi tmavej pleti zvuky pripomínajúce opicu.

Noviny citovali šéfa Disciplinárnej komisie Ruskej futbalovej federácie Artura Grigorjanca, podľa ktorého sa už začalo vyšetrovanie incidentu. Delegát stretnutia uviedol v zápise dva prípady rasistických posmeškov na adresu Hulka. Brazílsky krídelník, ktorý prišiel do Zenitu v roku 2012, pre ruské médiá uviedol, že počul opičie zvuky od "veľkej skupiny ľudí" a zobral to ako osobnú urážku.

Iba v sobotu dostal futbalista Dinama Moskva Christopher Samba dvojzápasový dištanc za gesto, ktorým reagoval na rasistické urážky zo strany priaznivcov mestského rivala Torpeda. Tridsaťročný obranca z afrického Konga ukázal fanúšikom zdvihnutý prostredník. Samba sa za zvoje gesto ospravedlnil a dodal, že chce hrať futbal a nie počúvať rasistické pokriky.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články