Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Najlepšia 11 Ligy majstrov

V Lige majstrov hrajú iba tie najlepšie tímy, avšak tím robia hráči. Bez nich by to nešlo a aj medzi elitou sa nájdu takí, čo vyčnievajú aj medzi najlepšími. Portál futbalovysvet.sk vám prináša historicky najlepšiu jedenástku Ligy majstrov.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Iker Casillas

Odkedy sa v roku 1999 prvýkrát postavil medzi tri tyče španielskeho veľkolubu, viacmenej tam nikoho nepustil. V roku 2000 už hral svoje prvé finále čo by nebolo až také zvláštne. Avšak Iker mal v ten deň iba 19 rokov a Real dokázal zdolať španielsku Valenciu. Iker sa stal najmladším brankárom finále Ligy majstrov histórie a začal písať svoju legendárnu kariéru.

Paolo Maldini

Jeden z najlepších obrancov svetového futbalu vôbec vždy pôsobil na ihrisku ako závan jari po tuhej zime. Z jeho veľmi početnej zbierky titulov vyčnievajú tri trofeje pre víťaza Ligy majstrov a dve z ostatných európskych líg. K jeho prestíži nutno dodať aj fakt, že celú kariéru strávil v jednom klube. Hráči ako Maldini sú raritou, ak ešte vôbec existujú.

Carles Puyol

Kapitán "Levie srdce" a dlhoročné srdce obrany Barcelony vyhral trofej Ligy Majstrov celkovo trikrát, konkrétne v roku 2006, 2009 a 2011. Puyol bol známy svojím nasadením, ktoré bolo niekedy prehnané alebo ako povedal jeho spoluhráč Gerard Piqué, choré. "Pamätám sa na zápas, keď sme vyhrávali 4:0 v 85. minúte a s Dannym Alvesom sme si robili srandu priamo na ihrisku. Puyol sa na mňa pozrel s pohľadom šialenca a opýtal sa ma, či som blázon. Choré," zaspomínal si hrdý otec syna Milana.

Alessandro Nesta

Pri zostavovaní druhého stredného obrancu sme mali problém s výberom práve medzi týmto Talianom a Marcelom Desaillym. Obidvaja vyhrali ušatú trofej dvakrát, avšak nám sa zdal Nesta o kúsok lepší. Je považovaný za najlepšieho stopéra a čo je viac, v roku 2004 sa ocitol na listine 125 najlepších žijúcich futbalistov.

Roberto Carlos

Niekedy sa zdalo, že má v nohe dynamit. Jeho tvrdé rany nedávali brankárom spávať a Barthez išiel na doučovanie z fyziky po jeho pamätnom góle proti Francúzsku. Najviac legendárny obranca Ligy majstrov a futbalu vôbec dokázal skórovať gól aj z beznádejných situácii a uhlov. Celkovo vyhral Ligu majstrov trikrát, všetko s Realom Madrid

Clarence Seedorf

Ďalší hráč, ktorý obohatil futbal a vniesol do neho niečo svoje. Seedorf vyhral Ligu majstrov celkovo štyrikrát a je považovaný za najúspešnejšieho futbalistu, čo sa týka samotnej súťaže. Prvýkrát ju vyhral ako člen "mladíkov" tímu Louisa van Gaala, keď mal iba 18 rokov.

Xavi

Španielsky stredopoliar vyhral túto trofej trikrát a právom operuje v strede ihriska našej zálohy. Jediný, kto by ho v strede mohol nahradiť je Andres Iniesta, avšak práve Xavi je tým mozgom, bez ktorého by takzvaný štýl "tiky-taka" nedospel k dokonalosti.

Deco

Deco vyhral Ligu majstrov v roku 2004, keď bol súčasťou senzačného tímu FC Porto pod vedením Josého Mourinha. Následne prestúpil do Barcelony, kde ušatú trofej vyhral druhýkrát. Decova pozoruhodná kariéra je inšpiráciou pre každého. Nedávno ukončil kariéru a na jeho rozlúčkovom zápase bolo mnoho legiend z FC Porto či FC Barcelona.

Ryan Giggs

"Highlander" futbalu alebo "Wonder boy" si určite právom zaslúži byť v tomto rebríčku, veď v sa objavil celkovo 22 rokov po sebe. Túto súťaž vyhral dvakrát a aktívne hral futbal neuveriteľných 39 rokov!

Lionel Messi

Pre niekoho najlepší hráč histórie futbalu, pre niekoho nenávidený škriatok, avšak Messi je určite jeden z najpozoruhodnejších futbalistov, aký kedy po futbalových trávnikoch behal. Ligu majstrov vyhral celkovo trikrát a Balon dOr dokonca štyrikrát. Nedávno strelil dvoj 400 gól a to má stále iba 27 rokov.

Raúl Gonzales

Člen "Galácticos" a najväčšia ikona Realu Madrid. Pri mene Raul zmäkne každému fanúšikovi Bieleho Baletu srdce a spomínajú na neho s láskou. Bodaj by nie, Real doviedol trikrát k titulu v najprestížnejšej európskej súťaži a odohral v nej najviac zápasov.

Grafická podoba zostavy

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články