Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Rok v Barcelone bol mojím najhorším v kariére, tvrdí bývalý tréner Kataláncov. Podľa neho by mala hrať iným štýlom

BARCELONA - Bývalý tréner Barcelony tvrdí, že najhorší rok svojej kariéry prežil na Nou Campe.
Zdroj: 35303
Zdieľajte:

Gerardo "Tata" Martino trénoval tím FC Barcelona v sezóne 2013-14. Ako hlavný kouč Kataláncov priviedol len k jedinej trofeji - za víťazstvo v španielskom Superpohári.

Martino: Môj najhorší rok v kariére

„Z hľadiska výsledkov to nebol zlý rok," hodnotil Martino spätne svoje pôsobenia na Nou Campe pre španielsku Marcu. „Získali sme trofej a dostali sa do finále Copa del Rey. Ale o čo sa Barcelona zaujíma je, koľko trofejí získa."

„Akokoľvek, povedal by som, že to bol môj najhorší rok kariéry. Pretože môj prínos ako trénera začínal aj končil na manažovaní tímu."

Prečítajte si aj

Talianska legenda: Hral som proti 16-ročnému Messimu a musel som požiadať o striedanie

Vyzýva na priamočiarejší herný štýl

Mnohí fanúšikovia kritizovali Martinov štýl hry, obviňovali ho, že zradil tradičný barcelonský herný prejav a vyžaduje od hráčov hrať viac priamočiarejšie.

„Sú tu pochybnosti o tom, že môj manažment mal krátku životnosť, no pre mňa bola kľúčová domáca výhra v Clásicu s Realom Madrid 2:1."

„Druhý gól sme strelili nábehom do priestoru a keď Barcelona nabieha do priestoru, je to pretože tam nie je niečo navyše," obhajoval Martino svoj priamočiarejší štýl hry.

„Rýchlosť tímu robila z Barcelony kompletnejší tím, pretože keď mal súper obdobie dominancie, mohla sa stiahnuť a hrať na protiútoky do otvoreného priestoru."

„To presne robili v nasledujúcej sezóne pod Luisom Enriquem," dodáva Martino.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Marca

Diskusia

Podobné články