Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Pod Tatrami to vrie! Hráči prehovorili: Vyhadzovali nás z bytov, riešime existenčné problémy

POPRAD - Klub ašpirujúci na postup do najvyššej súťaže sa zmieta v obrovských problémoch. Hráči prehovorili o extrémnej situácii.
Zdroj: 35300
Zdieľajte:

Poprad siahal po postupe do najvyššej súťaže už vlani. Dostal sa do baráže a v prvom zápase dokázal poraziť Trenčín 2:0. Bol doslova na dosah postupu, no v odvete vyhorel - prehral vysoko 1:4.

Poprad ašpiroval na postup aj v tejto sezóne. Bol na štvrtej pozícii v 2. lige. Na druhú Dubnicu, resp. miestenku do barážového súboja o postup do najvyššej súťaže, strácal síce 7 bodov, no mal dohrávku k dobru a pred sebou ešte dostatok zápasov manko zmazať.

Posledné výplaty v januári

Pre pandémiu koronavírusu utrpia kluby veľké finančné straty, 2. liga sa podľa všetkého nedohrá. Ako vyplávalo na povrch, ambiciózny Poprad bol vo veľkých problémoch už pred príchodom pandémie.

„Klub má voči hráčom ešte staré podlžnosti v podobe nevyplatených miezd," priznal v rozhovore pre šport.sk Peter Maslo. „Problémy boli už pred pandémiou, teraz sa akurát už len nabaľovali.”

„Zašlo to až tak ďaleko, že mnohých cezpoľných chlapcov začali vyhadzovať z bytov, pretože nie sú vyplatené nájmy. Napríklad, keď som chodil do Popradu, tak som dva-tri dni prespával u spoluhráča. No akosi dobre si neviem predstaviť, aké by to bolo v súčasnosti. To by som prišiel z Banskej Bystrice a po tréningu by som bez sprchovania meral cestu naspäť...? Navyše, nemám vyplatenú mzdu a to si mám kupovať naftu na vlastné náklady...?," pýta sa rozčarovaný hráč FK Poprad.

Prečítajte si aj

Prekvapenie sa nekonalo: Trenčín "zarezal" Poprad!

V tomto kalendárnom roku dostali hráči Popradu len jednu výplatu. Od februára sú "na suchu".

„Za tento kalendárny rok máme uhradené iba januárové výplaty. Termín tých ďalších sa neustále odďaľoval. Z našej iniciatívy sme sa dohodli na stretnutí s vedením," hovorí Maslo.

Hráči sa stretli s viceprezidentom klubu a bývalým úspešným reprezentantom Stanislavom Šestákom. No ani po tomto rokovaní neboli múdrejší.

„Stano vravel o tom, že nie sú peniaze, ale že nejaké majú prísť, akurát že nevie kedy... Vlastne dookola počúvame stále to isté," dodáva k stretnutiu s vedením Maslo.

Vyhadzov z bytu

Dragan Andrič, ktorý prišiel do Popradu ako náhrada za kanoniera Stanislava Šestáka, zažíval výborné obdobie. Na jeseň bol autorom šiestich zásahov a srbskému legionárovi sa v novembri narodil syn Luka. Namiesto rodinnej idylky ale zažíva existenčné problémy.

„Pred desiatimi dňami mi prišla správa od chlapíka, ktorý pracuje v klube, že majiteľka bytu, v ktorom sa momentálne nachádzame, chce zrušiť zmluvu. Že ju nezaujíma, či sa dlhy na nájomnom doplatia alebo nie. Vraj sa do konca mája máme vysťahovať. Až mi naskočila husia koža...," opisuje Andrič kritickú situáciu.

„Okamžite som riešil s vedením klubu, čo sa to deje, pretože moja prvá podmienka po príchode do Popradu bolo zabezpečenie bývania. Stano Šesták okamžite zareagoval, a hoci tvrdil, že nie sú peniaze, chcel mi pomôcť. Vravel, že určite ma nenechajú na ulici. Sústavne sme boli vkontakte. Povedal mi o alternatíve, že jeden byt existuje, len nevie, či je voľný."

Byt však voľný nebol. Napokon Šesták srbskému legionárovi povedal, že nech si nájde nové bývanie a dostane peniaze na nájom. Andrič s rodinou túto ponuku neprijal. Odchádzajú do dediny neďaleko Prešova, odkiaľ pochádza jeho priateľka Denisa.

„Môžeme tam byť do polovice júna. Neviem, čo bude. Poviem vám pravdu, že pred niekoľkými dňami som bol zúfalý. Nečakal som, že by mohlo vôbec k takejto situácii prísť," dodáva sklamaný kanonier.

Vlani jednou nohou v najvyššej súťaži. Teraz sa klub spod Tatier zmieta v existenčných problémoch. Dokáže sa zachrániť?

Zdieľajte:
Zdroj informácií: šport.sk

Diskusia

Podobné články