Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Bíli andelé s historickým víťazstvom, Dukla padla

Spartak Trnava pokračuje v úspešnom ťažení. Prvýkrát vo svojej histórii zvíťazila v ôsmych zápasoch v rade.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Spartak Trnava - Banská Bystrica 4:0 (2:0)

Góly: 7. Sabo (penalta), 45. a 67. Schranz, 52. Savić (vlastný)

Futbalisti Spartaka Trnava prepísali klubovú históriu. V sobotňajšom 30. kole Corgoň ligy zvíťazili nad Duklou Banská Bystrica presvedčivo 4:0 a zaznamenali ôsmy triumf v rade, čím vytvorili nový rekord v počte trojbodových zápisov za sebou vo svojej histórii.

Domáci sa už v 7. minúte ujali vedenia, keď brankár Boroš fauloval v šestnástke prenikajúceho Schranza a nariadenú penaltu bezpečne premenil Sabo. Nabudení domáci mali v ďalšom priebehu častejšie loptu na svojich kopačkách, ale aj hostia sa snažili o rušivé protiútoky. Veľmi dobre hrajúci Janečka, ktorý ťahal väčšinu útočných akcií Spartaka, zakončil peknú kombinačnú akciu v 19. minúte strelou vedľa. Hostia pohrozili v 27. minúte, keď po rohovom kope hlavičkoval Kliment nepresne. V 35. minúte strela Rejdoviana minula bránu Rusova. V poslednej minúte prvého dejstva po rohu Kuzmu zakončil presnou hlavičkou k pravej žrdi Schranz a uzavrel skóre na polčasových 2:0.

Druhý polčas začali hostia rohovým kopom a hlavičkou, ktorá smerovala vedľa Rusovovej brány. V 50. minúte po rýchlom útoku domácich zakončoval Schranz, jeho prudká bomba len tesne minula pravú šibenicu. Už o minútu po ľavej strane vnikol do šestnástky Chovanec a jeho prízemný center si v snahe odkopnúť loptu usmernil do brány Savič. Bystričania mali možnosť skorigovať nepriaznivý stav krátko po uplynutí hodiny hry, keď sa striedajúci Faško v pokutovom území prebil k zakončeniu, no jeho strelu Rusov vytlačil na roh. V 67. minúte pridali domáci aj štvrtý presný zásah, keď po niekoľkonásobnej kombinácii sa dostala lopta k Procházkovi, ten uvoľnil nabiehajúceho Schranza, ktorý nekompromisnou strelou prekonal Boroša. V závere ešte domáci mohli svoje víťazstvo prikrášliť, ale Procházka prestrelil bránu a v poslednej minúte striedajúci Nworah zakončoval prudkou strelou, ktorú Boroš vyrazil.

Zdieľajte:
Pridal: Martin Žigo
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články