Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Prestup storočia! Rumunský klub získal hráča za bravčové mäso

Kluby dokážu v dnešnej dobe utratiť za hráča stovky miliónov eur, pričom znejú hlasy, že je to už prehnané. V Rumunsku na “prestup storočia” pritom stačilo len bravčové mäso.
Zdroj: 35189
Zdieľajte:

Doposiaľ môžeme označiť za najdrahšieho futbalistu planéty Neymara, ktorý sa dostal z Barcelony do Parížskeho Saint-Germain za neuveriteľných 222 miliónov eur.

Na tento megaprestup si ale pamätá každý. My sme sa preto porozhliadli po bizarnejších prestupoch. A nemuseli sme hľadať ďaleko. Stačilo sa pozrieť do neďalekého Rumunska.

Tam sa v roku 1998 udial asi najbizarnejší prestup v histórii futbalu. V druhej najvyššej Rumunskej súťaži zmenil klub stredopoliar Ion Radu, ktorý sa presunul z klubu Jiul Petrosani do Valcei. Čo je na tom bizarné? Čiastka, ktorá bola vyčíslená za tento prestup bola meraná v kilách. Konkrétne 500 kíl bravčového mäsa stál tento prestup klub z mesta Valcea.

Prečítajte si aj

NA STOPE: Hviezdy zalovili v archívoch, futbalová rodina sa opäť rozrástla


Prezident klubu Jiul Petrosani sa po prestupe vyjadril, že bude toto mäso postupne predávať, aby mal klub na výplaty. Ktovie koľko z predaja mäsa klub zarobil. Zrejme to bolo málo, pretože klub vďaka obrovským finančným problémom padol o pár rokov neskôr až do 4. ligy, v ktorej hral aj túto sezónu.

Prečítajte si aj

Klopp myslí na budúcnosť, Liverpool zaostril na 17-ročného "nového Neymara"

Je to podivný príbeh v celku úspešného klubu, ktorý má zároveň asi aj najväčší štadión v 4. rumunskej lige. Jeho kapacita je 15 500 divákov. Zároveň to bol v roku 1982 najmodernejší štadión v Rumunsku.

Len pre pobavenie. Koľko kíl bravčového mäsa by dnes bolo potrebných na prestup Neymara? Zrejme by sme prišli o svetové zásoby.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Futbalový svet

Diskusia

Podobné články