Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Český agent prehovoril: Čo bude znamenať príchod nového bohatého investora pre Dúbravku?

BRATISLAVA - Snaha saudskoarabského korunného princa odkúpiť Newcastle témou týchto dní. Čo príchod nového investora môže znamenať pre Dúbravku? Český agent Pavel Získa si myslí toto
Zdroj: 30404
Zdieľajte:

Chytal v 79 zápasoch Premier League bez prerušenia. Len štyria brankári anglickej ligy majú v tejto sezóne na konte viac vychytaných núl ako Martin Dúbravka (9). Slovenský reprezentant je so 117 úspešnými zákrokmi na konte najlepší v poprednej európskej súťaži.

Istý čas je horúcou témou snaha saudskoarabského korunného princa odkúpiť Newcastle United.

„Celý futbalový svet to momentálne sleduje. Uvidíme, ako to dopadne. Ak sa všetko zrealizuje, stane sa Newcastle jedným z najbohatších klubov na svete. Pravdepodobne v čo najkratšom čase bude chcieť zaútočiť na špicu tabuľky. Martinovi by som tento scenár veľmi prial, pretože je to brankár par-excellence," hovoril český agent Pavel Zíka pre šport.sk.

Silnejší spoluhráči ešte zlepšia Dúbravkovu výkonnosť

Spomínajú sa najrôznejšie potenciálne posily či mená trénerov, ktorí by mali posilniť klub zo St.James Parku. Otázkou zostáva, čo by príchod nového bohatého investora mohol znamenať pre Dúbravku.

„Martin má veľkú kvalitu.Je to absolútna brankárska špička. Keď bude mať okolo seba na ihrisku silnejších spoluhráčov, ešte sa zvýši aj úroveň jeho výkonnosti. On je predurčený pôsobiť v špičkovom mužstve," myslí si Zíka.

Prečítajte si aj

Dúbravka opäť v elitnej spoločnosti! Lepšieho brankára v domácich zápasoch anglická Premier League nemá

Stane sa najlepším brankárom histórie United?

Podľa českého odborníka má slovenský reprezentant potenciál na to, aby sa stal najlepším brankárom v histórii tradičného anglického klubu.

„Martin má už síce po tridsiatke, ale stále je to perspektívny brankár. Má elegantný štýl chytania, ktorý ho môže udržať na vrchole ešte veľa rokov. A počas nich sa môže stať najlepším brankárom histórie United."

Symbol a tvár nového, bohatého Newcastlu

Spoluhráč z Newcastlu Jonjo Shelvey zaradil Dúbravku do najlepšej jedenástky, ktorú vyberal spomedzi všetkých spoluhráčov, ktorých kedy mal. Dokonca mu predpovedá obrovský prestup do európskeho veľkoklubu. Podľa Zíku sú v hre dva potenciálne scenáre:

„Ak má byť niekto zo súčasného kádra symbol a tvár nového, bohatého Newcastlu, môže to byť práve Martin Dúbravka. Alebo po ňom siahne niektorý z top tímov, či už v Anglicku alebo v inej krajine.“

Zdieľajte:
Zdroj informácií: šport.sk

Diskusia

Podobné články