Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Ibrahimovič: Nechceli ma tam, bol som u nich na poslednom mieste. Aj tak som im dal 100 miliónov

HAMMARBY - Do Malmä vrazil ťažké milióny, napokon sa proti nemu obrátil hnev fanúšikov, ktorí zničili jeho pamätnú sochu. Zlatan Ibrahimovic posiela odkaz a odhaľuje zaujímavé skutočnosti
Zdroj: 34908
Zdieľajte:

Zlatan Ibrahimovič sa v súčasnosti pripravuje so švédskym Hammarby - tímom, ktorého sa v novembri stal spolumajiteľom. To mu neodpustili fanúšikovia iného švédskeho klubu - Malmö FF - z ktorého Zlatan vyštartoval do sveta veľkého futbalu. Dokonca zničili jeho pamätnú sochu.

Pomohol som klubu, ktorý bol proti mne

„Nič také, nad čím by som sa zamýšľal. Môžu si robiť čo chcú a môžu veriť tomu, čomu chcú. Hral som za Malmö FF a urobil som pre tím to, čo som urobil aj napriek tomu, že som tam nebol vítaný, a oni ma tam nechceli. Aj napriek tomu, že nedodržali moju prvú zmluvu. Napriek všetkému, čo sa stalo, som sa rozhodol pomôcť klubu, ktorý bol proti mne a daroval som mu 100 miliónov švédskych korún," rozhovoril sa Ibrahimovič pre Dplay Sweden.

„S takou sumou už nie je ťažké budovať tím. Mám pocit, že som k ním bol až príliš milý. Švédsky tím, ktorý dostal v týchto ťažkých časoch 100 miliónov korún, by mal byť vďačný. Nebol som u nich vítaný, bol som na poslednom mieste. Tí, ktorí vedia, tak vedia. Hovoria tí, ktorí sa ozývajú len vtedy, keď vietor fúka ich smerom. Keď fúka proti ním, tak mlčia," dodal.

Prečítajte si aj

Pre Ibrahimoviča pravidlá neplatia. Od AC Miláno dostal mimoriadnu výnimku

Svojským štýlom sa vyjadril aj k spomínanému incidentu. Len na jeseň minulého roku bol v Malmo, aby odhalili jeho novú sochu. O pár mesiacov neskôr už bola zdevastovaná.

„Je to smutné. Smutné pre nich. Ako som povedal, tí ktorí vedia, by nikdy nič také nespravili, pretože sú vďační. Tí, ktorí chcú upútať pozornosť a chcú, aby sa o tom písalo v médiách, pretože si myslia, že je to cool, sú ako malé deti. To, že socha už nestojí a zmizla zo sveta neznamená, že aj moja história je preč. Tá zostane navždy.”

Hrať chcem čo najdlhšie

Zlatan Ibrahimovič zanechal výraznú stopu v zámorskej MLS, kde strieľal góly ako na bežiacom páse v drese LA Galaxy. V zimnom prestupovom období sa vrátil do AC Milan. V červeno-čiernych farbách sa mu darilo, strelil 4 góly v 10 zápasoch. Nie je však jasné, či bude na San Sire pokračovať aj po sezóne.

„Momentálne mám zmluvu s Milánom a musíme počkať, ako to dopadne. Zatiaľ neexistuje žiadne oficiálne rozhodnutie. Vždy som hovorieval, že chcem hrať futbal čo najdlhšie a nikdy neviete, čo sa stane v budúcnosti. Som hráč, ktorý chce nielen hrať, ale aj niečo priniesť do tímu. Nechcem byť len tým, kto hrá, pretože má slávne meno a niečo dokázal," uviedol 38-ročný útočník.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Dplay Sweden

Diskusia

Podobné články