Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Najkrajšie dresy na svete? Šesťročný chlapček vyhral súťaž a jeho motív bude nosiť Pescara

PESCARA - Taliansky klub Delfino Pescara 1936, ktorý pôsobí v Serie B, vyhlásil nedávno verejnú súťaž, ktorej cieľom bolo dať deťom zmysluplnú aktivitu.
Zdroj: 34917
Zdieľajte:

Princíp bol jednoduchý. Deti mali namaľovať motív, ktorý by sa mal podľa nich objaviť na dresoch Pescary po obnovení druhej najvyššej ligovej súťaže. Klubu prišli stovky návrhov, medzi ktorými zvíťazil ten od iba šesťročného Luigiho D'Agostina. Na drese bude navyše jeho ochranná známka - nápis „By Luigi“.

„Modrá prerušená dúhou nádeje, delfín hrajúci sa s loptou na vlnách mora; dokonalá syntéza, ak si uvedomíte, že to bolo namaľované ceruzkou v rukách šesťročného dieťaťa. Dodáva nám to všetkým nádej a túžbu znova začať hrať,“ uviedol klub vo vyhlásení na svojom webe.

Talianska firma Errea, ktorá oblieka „Delfínov“, pozvala malého Luigiho do svojej továrne, aby si mohol pozrieť, ako výroba dresov s jeho motívom prebieha.

Podľa portálu ESPN zatiaľ taliansky klub, ktorý strávil v minulosti sedem sezón aj v Serie A, neplánuje používať dresy aj v „ostrých“ zápasoch, ale iba ako súčasť predzápasovej tréningovej súpravy. No nie je to škoda?

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Futbalový svet

Diskusia

Podobné články