Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Sporting si podelil body s portskými ,,drakmi"

V piatok večer bola na programe predohrávka 6. kola portugalskej futbalovej súťaže Primeira ligy. V šlágri v Lisabone sa Sportingu postavilo do cesty FC Porto, ktoré podobne ako domáci tím, ešte v tomto ročníku neokúsilo trpkosť prehry. V sezóne 2014/2015 budú chcieť oba celky ašpirovať na tie najvyššie priečky, ba dokonca sa pobiť o samotnú majstrovskú trofej.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Prítomní diváci boli na zaplnenom Estádio José Alvalade svedkami zaujímavého futbalového predstavenia.

1.polčas

,,Levy" zaznamenali štart ako zo sna. Už v druhej minúte stretnutia prišla z ich kopačiek gólová akcia. Druhý celok z uplynulej sezóny sa vďaka rýchlemu presnému zásahu dostal do vedenia a štadión po prvý raz zaburácal. O gól Sportingu sa postaral hlavičkou obranca Jonathan Silva. Zverenci Marca Silvu začali v zápase naozaj bravúrnym spôsobom. Naopak kouč portských ,,drakov" Julen Lopetegui zostal ako obarený. Španielsky kormidelník Porťanov sa spoliehal predovšetkým na ofenzívne chúťky svojho skvelého útočníka Jacksona Martíneza, ktorý mal pred konfrontáciou na svojom konte 5 gólov.

Prvých desať minút sa hra odvíjala v strede ihriska. Úvodné žlté napomínanie pre Islama Slimaniho prišlo od hlavného arbitra už v 11. minúte. Po štvrťhodine sa do gólovej príležitosti predral Mário, ktorý hlavou poslal loptu tesne vedľa Fabianovej svätyne. Vybičovanej atmosfére podľahol v 20. minúte Ricardo Quaresma, ktorý poslal portugalského ,,kúzelníka" Naniho k zemi a vyfasoval od Olegária Benquerença žltý trest. Hosťom sa v prvom polčase nedarilo kombinovať. Ich prihrávky boli často nepresné a smerovali len na kopačky domácich. V polovici prvého dejstva rozhodca udelil tretiu žltú kartu. Tento raz sa pred očami zažltlo Mauríciovi. Po pol hodine domáci kopali rohový kop, ktorý priniesol vzruch pred bránou gólmana Ruia Patrícia. Hra sa následne odvíjala okolo poliacej čiary. Obe mužstvá boli rovnocennými partnermi a ak sa aj dostali do nejakej streleckej príležitosti, zvyčajne končili pokusy mimo alebo nad bránou. Hráči v zeleno-bielych dresoch sa snažili presadzovať jednoduchou hrou - útočné výpady po strane s centrom do šestnástky. Zápas však strácal tempo, dominovala nepresnosť. Päť minút pred koncom prvého dejstva vystrelil spoza hranice vápna Nani. Jeho pokus do stredu brány však skončil v rukaviciach pozorného Fabiana. Pred koncom polčasu prišiel tvrdý zákrok Cédrica Soaresa na Quaresmu, za ktorý bol 23-ročný obranca odmenený žltou kartou. V nadstavenom čase Kolumbijčan Martínez síce dostal loptu za chrbát domáceho brankára, ale hlavičkoval z ofsajdovej pozície, čo si všimol aj postranný rozhodca. Mužstvá sa pobrali do kabín za výsledku 1:0.

2. polčas

Po výmene strán poslal hosťujúci kouč do hry dvoch striedajúcich hráčov, ktorí mali za úlohu zvýšiť ofenzívnu aktivitu Porta. V 50. minúte mal tutovku na kopačke aktívny Martínez, ktorý však ,,zoči voči" vybiehajúcemu Patríciovi zlyhal a napálil loptu len do jeho hrude. ,,Draky" začali v druhom polčase naozaj v inom svetle, vďaka čomu sa dočkali vytúženého vyrovnania. Po rýchlom protiútoku poslal loptu pred Ruia Patrícia Danilo. Jeho center si nešťastne zrazil do vlastnej brány obranca Naby Sarr a na výsledkovej tabuly tak po 56. minútach svietilo nerozhodné skóre. Posledné striedanie Porta nastalo po hodine hry. Z ihriska bol pre zdravotné komplikácie stiahnutý Casemiro. Jeho miesto zaujal Diego Reyes. Následne otestoval prízemnou strelou Patríciovu pozornosť Cristian Tello. Sporting sa akoby úplne vytratil zo zápasu. Na trávniku hýrili aktivitou len hráči Porta. V 65. minúte prišlo striedanie aj na domácej strane. Diego Capel nahradil Andrého Carrilla. Tempo v zápase naďalej diktoval portský celok. Dvadsať minút pred koncom zápasu sa obe mužstvá snažili ovládnuť stred poľa. O pár sekúnd na to sa k slovu dostal Nani, ktorý nedovoleným spôsobom atakoval Slimaniho a rozhodca tak udelil už piatu žltú kartu v zápase. Zápas s pribúdajúcim časom strácal na atraktivite. V 78. minúte Lisabončania poslali na ihrisko dvojicu hráčov Carlosa Maného a Fredyho Monterra. Ten správny náboj dostalo stretnutie až v posledných minútach. Striedajúci Diego Capel sa mohol stať domácim hrdinom. Desať minút pred koncom zápasu napálil loptu do brvna. O minútu nato prišla obrovská príležitosť Porta. Herrera vydarenou strelou narobil problémy domácemu brankárovi. Následne prišiel slabý strelecký pokus Marcana. Niekoľko sekúnd pred záverečným hvizdom arbiter udelil poslednú žltú kartu v zápase Cristianovi Tellovi. Najväčšia šanca prišla v nadstavenom čase druhého polčasu, keď Tello v skvelej streleckej príležitosti minul bránu domácich.

Obe mužstvá tak aj naďalej po 6. ligovom kole zostávajú nezdolané. Medzi najvýraznejšie postavy súboja patrili hosťujúci Jackson Martínez a Cristian Tello. Z domáceho družstva pozornosť pútal Nani.

Sporting - FC Porto 1:1

Góly: 2. Adrien Silva - 56. Naby Sarr (vlastný)

Základné zostavy:

Sporting Lisabon: Patrício – Soares, Maurício, Sarr, J. Silva – Mário, Carvalho, A. Silva (78. Carlos Mané) – Carrillo (65. Diego Capel), Slimani (78. Fredy Montero), Nani

FC Porto: Fabiano – Danilo, Marcano, Martins Indi, Alex Sandro – Neves (46. Óliver Torres), Casemiro (60. Diego Reyes), Herrera – Quaresma (46. Cristian Tello), Martínez, Brahimi

Rozhodca: Benquerença – Santos, Marcelino

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články