Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Anderlecht pod paľbou kritiky, obnovuje spoločné tréningy

BRUSEL - Belgický klub Anderlecht Brusel sa stal terčom kritiky medicínskych expertov za to, že počas pandémie koronavírusu umožní hráčom od budúceho pondelka začať so skupinovým tréningom.
Zdroj: 34849
Zdieľajte:

Tí hráči 34-násobného majstra krajiny, ktorí chcú zostať doma, majú povolenie trénovať individuálne. „Nie je to nelegálne, ale ide o zlý signál pre spoločnosť. Tento krok je v rozpore s odporúčaniami vlády a radami odborníkov,“ komentoval rozhodnutie vedenia „fialiek“ uznávaný virológ Marc Van Ranst.

Prečítajte si aj

Matuidi a Rugani úspešne zdolali ochorenie COVID-19

Ligová komisia najvyššej belgickej súťaže 2. apríla odporučila ukončiť tento ročník a za šampióna vyhlásiť FC Bruggy. Návrh však vyvolal nespokojnosť Európskej futbalovej únie (UEFA), ktorá pohrozila vylúčením tamojších klubov z európskych súťaží.

Do sporu sa zapojila aj Kráľovská belgická futbalová asociácia v snahe nájsť s UEFA prijateľné riešenie. O predčasnom ukončení sezóny rozhodnú 24. apríla účastníci Jupiler League.

V Belgicku evidovali v stredu večer viac ako 33-tisíc prípadov ochorenia COVID-19 a 4400 mŕtvych. Celosvetovo sú v 210 krajinách/územiach potvrdené už vyše dva milióny prípadov nákazy novým koronavírusom SARS-CoV-2, podľahlo mu vyše 129 000 osôb.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články