Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Piroska hrdinom derby

Seničania zaznamenali víťazstvo na ihrisku súpera takmer po celom kalendárnom roku, dnes chutilo vďaka náboju derby dvojnásobne.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Spartak Myjava – FK Senica 1:2 (0:0)

Góly: 59. Pekár – 66. a 82. Piroska, ŽK: Jánošík, Ciprys – Piroska. ČK: 84. Jánošík po 2 ŽK, Rozhodoval: Vlk. 1820 divákov

zostavy:

Myjava : Solnička – Ciprys, Jánošík, Černáček (K), Častulín – Pekár, Marček, Bílovský, Sládek, Daniel (84.Oršula) – Šimonek

Senica : Šulla – Chvátal, Pavlík, Pillár, Gava – Hlohovský (90.Opiela), Kóňa, Hušek, Piroska (K), Kalabiška - Majtán

Po opatrnom začiatku záhorácko-kopaničiarskeho derby začali ako prví hroziť domáci. Po 20-tich minútach najskôr mieril Marček nad bránu. O minútu po prihrávke od Pekára pálil Sládek spoza 16-tky a Šulla bol v permanencii. V 23. minúte zakončoval opäť Sládek, ale iba do stredu bránky. V 25. minúte poslal z pravej strany Hlohovský adresnú prihrávku Piroskovi, ktorý z prvej vystrelil a Solnička pohotovo vyrazil. V 31. minúte išla Pekárova strela mimo brány. V 39. minúte umiestnil Hlohovský po Piroskovom priťuknutí svoju strelu k žrdi, domáci brankár si s ňou poradil. V závere prvého dejstva ešte po Sládekovej prihrávke zakončoval Pekár, hosťujúci „gólman“ strelu zneškodnil.

V 53. min. zvonilo po ďalekonosnej strele Kóňu brvno domácej brány. V 59. min. zahrávali kopaničiari rohový kop, hlavičkujúci Pekár poslal loptu k žrdi a tá skončila v site – 1:0. O tri minúty mohol ten istý hráč zvýšiť skóre po centri Častulína, najskôr hlavičkoval zblízka do Šullu a následná dorážka rozvlnila iba bočnú sieť. V 65. minúte sa Kóňa dostal k hlavičke zblízka, Solnička loptu skrotil. O minútu sa však už záhoráci radovali, lopta našla v pokutovom území nepokrytého Pirosku a ten ju poslal do siete – 1:1. Aj naďalej pokračoval aktívny futbal, v 71. min. hlavičkoval Šimonek a Šulla s námahou vyrazil loptu mimo brány. V 75. min. sa triasla konštrukcia brány druhýkrát v zápase, keď hlavou zakončoval domáci Jánošík. V 82.min. sa hostia ujali vedenia, Chvátal prihral Piroskovi a ten zvnútra 16-tky pridal svoj druhý gól – 1:2. V 84.min. fauloval zozadu Janošík a keďže už jednu žltú kartu mal, uvidel aj červenú. V 85.min. zahral Piroska nebezpečne priamy kop, domáci „gólman“ vyrazil a následná dorážka šla vedľa. V 87. min. urobil chybu Ciprys, sám na bránu sa rútil Hlohovský, no Solničku neprekonal.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články