Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

"Ušatá trofej" zavítala na Slovensko

Trofej pre víťaza Ligy majstrov pricestovala do Bratislavy.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Trofej určená pre víťaza futbalovej Ligy majstrov je od dnešného dňa v hlavnom meste Slovenska. Krátko pred jedenástou predpoludním ju na špeciálnom autobuse priviezli ambasádori UniCredit UEFA Champions League Trophy Tour Ruud Gullit a Steve McManaman.

Obaja sa z cennej trofeje tešili ako hráči dvakrát, McManaman s Realom Madrid v rokoch 2000 a 2002, Gullit v drese "rossoneri" (1989, 1990). "Som v Bratislave prvýkrát a veľmi sa tomu teším. Počas kariéry som získal mnoho trofejí vrátane dvoch pohárov pre európskeho klubového šampióna. Precestoval som Afriku a Áziu a môžem povedať, že Liga majstrov má všade na svete veľkú popularitu. Keď ju vyhráte, zostanete doživotne zapísaný vo futbalovej histórii. Som vďačný za možnosť byť ambasádorom tejto akcie," povedal Gullit, držiteľ Zlatej lopty FIFA za rok 1987. Aj McManaman si výhru v Lige majstrov špeciálne váži. "Je to jedinečná trofej. V Európe sú síce silné ligové súťaže ako Premier League, Serie A a vyhrať ich nie je ľahké, ale nič sa nevyrovná víťazstvu v Lige majstrov. Táto súťaž spája ľudí a keď ju chcete vyhrať, musíte mať výnimočné mužstvo a tiež šťastie. Nepodarí sa to každému."

Trophy Tour sa od roku 2009 snaží prinášať "ušatú trofej" bližšie k fanúšikom, do Bratislavy sa vrátila po štyroch rokoch. Okrem hlavného mesta Slovenska uvidia strieborný grál európskeho klubového futbalu aj vo Viedni, Záhrebe, Novom Sade, Niši a Belehrade. Súčasťou je aj Walk of Champions, v ktorej môžu vidieť fanúšikovia rôzne vzácne artefakty z histórie Ligy majstrov a dokonca sa s trofejou môžu odfotiť. Akcia na nábreží Dunaja pri nákupnom centre Eurovea potrvá do nedele.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články