Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Hertha Berlín s dvojicou Slovákov má nového trénera

BERLÍN - Novým trénerom futbalistov berlínskej Herthy sa vo štvrtok oficiálne stal Bruno Labbadia.
Zdroj: 26253
Zdieľajte:

Po reštarte Bundesligy, ktorá je predbežne do 30. apríla prerušená pre šírenie nového koronavírusu, bude cieľom 54-ročného Nemca udržať klub z hlavného mesta v najvyššej súťaži.

Labbadia prevezme kompetencie po dočasnom kormidelníkovi Alexandrovi Nourim. Ten viedol mužstvo v štyroch ligových dueloch, dosiahol jediné víťazstvo. Predtým bol koučom Jürgen Klinsmann, ktorý vo februári po desiatich týždňoch vo funkcii na vlastnú žiadosť skončil.

Mužstvu, v ktorom pôsobí slovenský reprezentačný obranca Peter Pekarík, patrí po 25. kole 13. pozícia a nemá istotu záchrany. Kmeňovým hráčom Herthy je aj Ondrej Duda, ktorý je na hosťovaní v anglickom Norwichi City, no v lete sa vráti podľa dnes zverejnenej správy do metropoly Nemecka.

Prečítajte si aj

Duda už pozná svoju budúcnosť po skončení hosťovania v Norwichi

Labbadia predtým trénoval VfL Wolfsburg, s ktorým v predchádzajúcej sezóne obsadil 6. priečku v Bundeslige a získal pre tím miestenku v skupinovej fáze Európskej ligy. V lete s ním však „vlci“ nepredĺžili zmluvu. „Teším sa na novú úlohu, Hertha má jasnú víziu do budúcnosti. Som rád, že som sa stal jej súčasťou, čaká na nás veľa práce. Budeme sa pripravovať v rámci momentálnych možností,“ povedal pre oficiálny web klubu Labbadia, ktorý sa povinností ujme v pondelok.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články