Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Ajax rozviazal kontrakt so zotavujúcim sa Nourim, pomoc však bude pokračovať

AMSTERDAM - Holandský Ajax Amsterdam dnes formálne rozviazal kontrakt s Abdelhakom Nourim, ktorého v roku 2017 postihla v zápase srdcová príhoda a utrpel poškodenie mozgu.
Zdroj: 23425
Zdieľajte:

Holandské kluby musia podľa kolektívnej zmluvy zrušiť končiace sa kontrakty s hráčmi do 1. apríla, v opačnom prípade sa automaticky predlžujú o ďalšiu sezónu. Nouri mal platnú zmluvu do 1. júla 2020.

Prečítajte si aj

Özil sa podelil s fanúšikmi o radostnú novinu

Dvadsaťdvaročného Nouriho prepustili len pred pár dňami do domácej liečby. Holandský stredopoliar bol súčasťou kádra najúspešnejšieho holandského klubu od roku 2015. Nastúpil v deviatich dueloch, než sa v júli 2017 jeho kariéra nečakane skončila, keď skolaboval priamo na ihrisku počas prípravného zápasu proti Werderu Brémy. Ďalší rok ležal v nemocnici v kóme.

Nouriho prípad je známy aj tým, že stál miesto tímového lekára Dona de Wintera, ktorý neposkytol hráčovi adekvátnu prvú pomoc a začal s resuscitáciou príliš neskoro. Ajax stále rokuje s právnikom Nouriho rodiny o odškodnení. Vedenie klubu priznalo pochybenie pri starostlivosti o hráča a prisľúbilo, že mu bude aj ďalej pomáhať. Informovala agentúra dpa.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články