Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Šéf AC Sparta Praha pozitívne testovaný na koronavírus

PRAHA - Daniel Křetinský, vplyvný český podnikateľ a majiteľ popredného klubu AC Sparta Praha, priznal pre denníky Blesk a E15, že bol pozitívne testovaný na koronavírus.
Zdroj: 34738
Zdieľajte:

„Testovaný som bol pre podozrenie na prítomnosť koronavírusu v mojom okolí. Všetci ostatní mali negatívne výsledky, vrátane jediného človeka, od ktorého by som to mohol priamo chytiť. Ja som bol pozitívne testovaný. Bolo to v stredu 12. marca. Odvtedy som v izolácii. Nemal som žiadny príznak nákazy - žiadna teplota, kašeľ, len ľahká nádcha. Normálne som pracoval,“ opísal dnes prežívanie choroby majiteľ Sparty.

Prečítajte si aj

Mak na vlastnú žiadosť ukončil pôsobenie v Konyaspore

„Ovládla ma šialená panika, že som nakazil veľmi veľa ľudí. Volal som všetkým, ktorých som stretol doma i v zahraničí. Celkovo 27 ľudí sa nechalo testovať. Všetci s negatívnym výsledkom. Potom prevládlo prekvapenie, aký priebeh môže mať choroba COVID-19. Na základe čísel, ktoré som preštudoval, mám na problém koronavírusu iný pohľad než je ten, ktorý dominuje,“ pokračoval.

„Považujem za neuveriteľné, ako zle sa pracuje, nielen v Česku, s číslami. Zoberme si Taliansko. Ľudia neumierajú len pre koronavírus, ale skolabovalo im zdravotníctvo. Štatisticky tam zomiera dvetisíc ľudí denne. Za mesiac, čo je tam COVID-19 intenzívny, zomrelo vyše 60-tisíc ľudí. Desaťtisíc ľudí, ktorí podľahli chorobe COVID-19, je strašné číslo, ale je to desaťtisíc z viac ako 60-tisíc,“ rozmenil čísla na drobné.

Prečítajte si aj

Zomrela dlhoročná opora Atlética Madrid, podľa španielskych médií príčinou koronavírus

„V Južnej Kórei zomrie za dva mesiace štatisticky 50-tisíc ľudí. Taký čas je tam koronavírus, ktorému podľahlo 140 osôb, čo je 0,3 percenta všetkých zosnulých. V Česku zomrie denne v priemere viac ako 300 ľudí. Za posledný týždeň je to teda takmer určite viac ako dvetisíc Čechov. V tomto kontexte musíme vnímať tragické správy o úmrtiach na COVID-19,“ dodal Křetinský.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: e15.cz

Diskusia

Podobné články