Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Barcelona stále ako jediná neinkasovala

Futbalisti FC Barcelona po prvý raz v novej sezóne španielskej Primery Division nebodovali naplno, keď v stredu v Malage remizovali po bezgólovom priebehu 0:0. Zverenci trénera Luisa Enriqueho sa aj napriek tomu udržali na čele tabuľky, ktorú po piatich zápasoch vedú so ziskom 13 bodov a lepším skóre pred druhou Sevillou.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

"Barca" síce stratila prvé body, ale v novom ročníku súťaže stále neinkasovala jediný gól. Blízko k zmene tohto faktu bol v závere duelu stredopoliar Malagy Luis Alberto, ale jeho priamy kop brankár hostí Claudio Bravo vytlačil na žrď. Celkovo sa Katalánci v ofenzíve prezentovali v Andalúzii nevýrazným výkonom, keď za celých 90 minút nevyslali na domácu bránku jediný strelecký pokus. Stalo sa tak aj napriek tomu, že útočný trojzáprah tvorili Lionel Messi, Neymar a Pedro. O jedinú výraznejšiu šancu sa postaral Messi, ktorý si v polovici prvého dejstva spracoval center od Jordiho Albu, ale mieril vedľa brány.

"Myslím si, že remíza je spravodlivá. Domáci veľmi dobre bránili a v útoku nám toho veľa nedovolili. Ťažko sme sa dostávali do voľných priestorov a ešte ťažšie sa rodili naše šance," zhodnotil stretnutie stredopoliar hostí Andres Iniesta.

V sobotu čaká Barcelonu v domácom prostredí Granada. "Musíme hrať živšie a kreatívnejšie. Dnes nám chýbala určitá iskra, ale som presvedčený, že proti Granade to bude iný výkon," dodal Iniesta. V sobotu by mal na pravom kraji obrany nastúpiť už aj brazílsky bek Dani Alves, ako defenzívny štít by mal opäť operovať Argentínčan Javier Mascherano, ktorý sa zotavil zo zranenia kolena.

Barcelone na čele tabuľky dýcha na chrbát FC Sevilla. Úradujúci šampióni Európskej ligy vyhrali štvrtý zápas za sebou, keď v stredu zdolali Real Sociedad San Sebastian 1:0. O jediný gól sa v 18. minúte postaral Gerard Deulofeu, ktorý na juhu Španielska hosťuje práve z Barcelony. Sevilla sa v sobotu predstaví v náročnom súboji na ihrisku majstrovského Atletica Madrid. "Počas leta sme tvrdo trénovali, aby sme dosiahli takéto výsledky. Na určitých veciach ešte musíme popracovať, ale celkovo som veľmi spokojný s tým, ako sme začali sezónu. V sobotu musíme uplynulé dobré výkony potvrdiť aj v Madride," uviedol po stredajšom triumfe kouč Sevilly Unai Emery.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články