Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Tokijská olympiáda sa v lete 2020 neuskutoční

TOKIO – Letné olympijské hry v japonskom Tokiu sa definitívne neuskutočnia v riadnom termíne (24. júla – 9. augusta 2020).
Brazílski zlatí medailisti z LOH.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Rozhodnutie padlo dnes po telefonickom rozhovore medzi japonským premiérom Šinzóom Abem a prezidentom Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Thomasom Bachom. „Za súčasných okolností a na základe informácií od Medzinárodnej zdravotníckej organizácie dospeli prezident MOV a japonský premiér k záveru, že Hry XXXII. olympiády v Tokiu musia byť v záujme ochrany zdravia športovcov a ostatných zúčastnených odložené na obdobie po roku 2020, najneskôr však na leto 2021,“ píše sa v oficiálnom stanovisku.

Futbalový turnaj sa mal začať v Tokiu už 22. júla, teda ešte pred oficiálnym otvorením olympiády. Vyvrcholiť mal 8. augusta. Medzi mužmi mali obhajovať zlato z brazílskeho Ria de Janeiro 2016 Brazílčania, striebro Nemci, bronzoví Nigérijčania sa nekvalifikovali. Medzi ženami patrilo pred štyrmi rokmi prvenstvo Nemkám (do Tokia sa nekvalifikovali), druhé boli Švédky, tretie Kanaďanky.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: olympic.org

Diskusia

Podobné články