Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

France Football zverejnil zoznam najlepšie platených futbalistov, prekvapivo jasný líder medzi trénermi

PARÍŽ - Najlepšie plateným futbalistom v tejto sezóne je fenomenálny Argentínčan Lionel Messi.
Zdroj: 30339
Zdieľajte:

Podľa tradičného rebríčka magazínu France Football zarobí argentínsky útočník FC Barcelona vrátane príjmov z reklamy približne 131 miliónov eur, o milión viac v porovnaní s minulým ročníkom. Na druhom mieste je Portugalčan Cristiano Ronaldo z Juventusu Turín, ktorý si polepšil o päť miliónov a na účet mu pribudne 118 miliónov eur. Najlepšie zarábajúcu trojicu uzatvára Brazílčan Neymar. Kanonier Paríža St. Germain zarobí 95 miliónov. Všetci traja obsadili prvé tri miesta aj minulý rok.

Prečítajte si aj

Slovensko pozná futbalistu roka 2019, koniec hegemónie Hamšíka

Pre porovnanie je mimoriadne zaujímavé nahliadnuť aj do rebríčka najlepšie zarábajúcich futbalistiek. Na čele je americká stredopoliarka Carli Lloydová pôsobiaca v tíme Sky Blue FC so základňou v štáte New Jersey. Jej tohtosezónny príjem je 480 000 eur. Nasleduje jej krajanka Megan Rapinoeová. Stredopoliarka amerického Reign OL zarobí 415 000 eur. Top trojku uzatvára Ada Hegerbergová. Nórskej útočníčke francúzskeho Olympique Lyon pribudne na konto rovných 400 000 eur.

Medzi trénermi je na tom najlepšie Argentínčan Diego Simeone. Kormidelník Atlética Madrid si polepší o 40,5 milióna eur. Nasledujú s výrazným odstupom Talian Antonio Conte z Interu Miláno (30 miliónov) a Španiel Pep Guardiola pôsobiaci v Manchestri City (27 miliónov eur).

Zdieľajte:
Zdroje informácií: Futbalový svet, France Football

Diskusia

Podobné články