Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Arteta hlási uzdravenie po nákaze koronavírusom

LONDÝN - Tréner Arsenalu Londýn Mikel Arteta sa podľa vlastných slov už zotavil po nákaze koronavírusom. Tridsaťsedemročný Španiel mal pozitívny test 13. marca po stretnutí s majiteľom Olympiakosu Pireus Evangelosom Marinakisom.
Mikel Arteta pri penalte.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Celý tím Arsenalu následne putoval na 14 dní do karantény. „Trvalo to tri alebo štyri dni, než som sa cítil lepšie a nabral energiu. Teraz je to už dobré, cítim, že som sa uzdravil,“ povedal v rozhovore pre španielsky kanál La Sexta, z ktorého citoval aj britský portál BBC.

Prečítajte si aj

Legendárny Lineker v karanténe, jeho syn sa nakazil koronavírusom

Arteta zároveň popísal chvíle, ktoré predchádzali prerušeniu Premier League: „Bol som práve v aute po tréningu, keď mi volali, že prezident Olympiakosu má koronavírus. Okamžite mi napadlo, že ani ja sa necítim dobre a že mnoho hráčov s ním prišlo do kontaktu. Na druhý deň sme mali mať zápas proti Manchestru City a rozhodne sme nemohli vystaviť riziku toľkých ľudí.“

Arsenal sa v utorok mal vrátiť do tréningového procesu, no pre zhoršujúcu sa situáciu v krajine k tomu nedôjde. Vo Veľkej Británii aktuálne evidujú vyše 5800 prípadov nakazenia koronavírusom, 289 osôb chorobe podľahlo.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články