Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

V Taliansku panuje optimizmus - Serie A sa vraj dohrá

RÍM - Taliansky minister športu Vincenzo Spadafora i prezident Talianskej futbalovej federácie (FIGC) Gabriele Gravina veria, že túto ligovú sezónu dohrajú.
Zdroj: 34525
Zdieľajte:

Podľa slov Spadaforu by sa súťaž, ktorú prerušili pre pandémiu koronavírusu, mohla opäť rozbehnúť začiatkom mája. Minister športu tvrdí, že najlepšie platení hráči by si mali utiahnuť opasky a prehodnotiť svoje kontrakty, pretože kluby utrpeli veľké finančné straty.

Prečítajte si aj

Situácia v súvislosti s koronavírusom sa vo Fiorentine zhoršuje

„Serie A by sa mohla opäť začať 3. mája, no tento dátum zatiaľ neberte ako fixný. Pokračovanie sezóny bude určite pred prázdnymi tribúnami. V súčasnej situácii si vôbec neviem predstaviť, že by sa zápasy hrali za prítomnosti divákov,“ citovala slová Spadaforu agentúra DPA.

Šéf FIGC sa dušuje, že sezónu treba za každú cenu dohrať kvôli fanúšikom. „Nemôžeme sezónu iba tak ukončiť. Bol by to negatívny signál smerom k fanúšikom, ktorým by sme zobrali akúkoľvek nádej, že sa veci opäť dostanú do normálu,“ uviedol Gravina v emotívnom vyhlásení.

Prečítajte si aj

Ibrahimovič venoval peniaze talianskym nemocniciam

V Taliansku, ktoré je najviac zasiahnutou európskou krajinou, je najvyššia súťaž pozastavená od 9. marca predbežne do 3. apríla. K štvrtku 11:30 SEČ bolo potvrdených 35 713 prípadov nákazy, 2978 ľudí zomrelo, 4025 sa vyliečilo.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články