Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Škriniar pripravený reprezentovať napriek všetkým rizikám: Takto by sa mal správať každý hráč!

BRATISLAVA - Slovenská futbalová reprezentácia vedená českým kormidelníkom Pavlom Hapalom by mala koncom marca odohrať baráž o účasť na Majstrovstvách Európy proti Írsku.
Zdroj: 34647
Zdieľajte:

Už dávnejšie sa rozhodlo, že barážový súboj sa kvôli rýchlo sa šíriacej nákaze koronavírusom v hlavnom meste Slovenska odohrá bez prítomnosti divákov. V hre je ale stále reálnejšie aj možnosť, že sa zápas preloží na iný termín, keďže Slovenský futbalový zväz poslal na UEFA oficiálnu žiadosť o presunutí plánovaného duelu.

Slovensko ale môže mať v prípade konania baráže značné problémy s vyskladaním zostavy, pretože v koronavírusom najviac zasiahnutej európskej krajine Taliansku pôsobí kvarteto reprezentačných hviezd (Škriniar, Lobotka, Vavro, Špalek).

Prečítajte si aj

Fanúšikovia (Ilustračné foto).DEFINITÍVA: O osude kľúčového barážového súboja proti Írsku je rozhodnuté

V prípade tradičnej opory defenzívy milánskeho Interu Milana Škriniara má ale tréner Hapal jasno: "Ak mám hovoriť za Milana Škriniara, on veľmi chce prísť. Aj s tým rizikom, že by sa nemohol vrátiť. Takto by sa mal správať každý hráč, veď predsa ide o možnú účasť na majstrovstvách Európy!"

"Hoci je reálna aj teória hovoriaca o preložení šampionátu na budúci rok, pre každého hráča by mal byť cieľ reprezentovať, aj keď prežívame neľahké obdobie. Milanov prístup ma špeciálne veľmi teší a verím, že takto budú reagovať všetci. Ak UEFA nezruší asociačný termín, Inter Miláno ho nemôže nijak zastaviť a musí ho uvoľniť pre potreby reprezentácie," dodal v rozhovore pre Šport.sk Hapal.

V Taliansku je situácia ohľadom rýchlo sa šíriacej epidémie kritická. Na Apeninskom polostrove sa počet infikovaných koronavírusom približuje k 30 tisícom a na následky tohto vírusu zomrelo v Taliansku doteraz už 2158 ľudí.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: futbalovysvet.sk, šport.sk

Diskusia

Podobné články