Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Ronaldo vyzdvihol nad osobný úspech, kolektívnu hru

Zo senzačného vedenia na San Bernabeu sa futbalisti Elche tešili len chvíľku, keď ich Real Madrid v ďalšom priebehu zmrazil piatimi "ranami".
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Na suverénnom víťazstve 5:1 v 5. kole španielskej La Ligy sa mierou vrchovatou podieľal štvorgólový hrdina večera Cristiano Ronaldo. Dva z nich zaznamenal z pokutových kopov.

Pre Portugalčana sa pritom zápas nezačal dobre. V 15. minúte "zavinil" gólovú situáciu hostí, keď v šestnástke fauloval Pedra Mosqueru a nariadenú jedenástku premenil Edu Albacar. Už o päť minút však "biely balet" vyrovnal, keď center Jamesa Rodrigueza upratal hlavou do brány Gareth Bale. V 28. minúte rozhodca odpískal jedenástku aj na druhej strane po kontakte Mosqueru s Marcelom a Ronaldo poslal favorita do vedenia. O ďalšie štyri minúty portugalský kanonier pretavil center Marcela do zvýraznenia náskoku, s ktorým zverenci Carla Ancelottiho odchádzali do šatne.

Po zmene strán Ronaldo pridal ďalšie dva góly a bol ústrednou postavou drvivého triumfu. Tromi zásahmi sa najlepší hráč podľa FIFA za rok 2013 podieľal aj na víkendovej demolácii Deportiva La Coruňa (8:2), v priebehu štyroch dní ich tak nasúkal sedem. "Už sa mi párkrát podarilo streliť štyri góly v jednom zápase, ale dnes mi k tomu veľkou mierou pomohli spoluhráči. Bol to pre nás dobrý zápas. Začali sme síce zle, darovail som súperovi jedenástku, ale odpovedali sme dvomi rýchlymi gólmi. Bolo dôležité zlomiť odpor súpera ešte v prvom polčase," povedal po zápase hrdina večera.

Ďalším súperom Realu, ktorý v piatich kolách španielskej Primera division vydoloval 9 bodov, bude 27. septembra Villarreal. Víťaz Ligy majstrov stráca na vedúci tím FC Barcelona tri body, katalánskeho rivala však ešte v stredu čakala dohrávka 5. kola na pôde Malagy. V prípade víťazstva by si Barca udržala 6-bodový odstup.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články