Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Nováčik zaknihoval prvú prehru, Guardiola: "Som spokojný"

Futbalisti Bayernu Mníchov ukončili úspešnú šnúru nováčika nemeckej bundesligy SC Paderborn 07, ktorého v utorkovom zápase 5. kola zdolali presvedčivo 4:0.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Pripravili mu tak prvú prehru medzi elitou. Zverenci španielskeho kouča Pepa Guardiolu sa vďaka víťazstvu usadili na čele neúplnej tabuľky s dvojbodovým náskokom pred Hoffenheimom a Mainzom.

Úradujúci majster nedal nováčikovi šancu a už po štrnástich minútach viedol 2:0 po góloch Maria Götzeho a Roberta Lewandowského. Ďalšie zásahy bavorského giganta pridali po zmene strán Götze a Thomas Müller. "Cítil som sa výborne a som šťastný, že som sa strelecky presadil. Vyhrali sme 4:0, naďalej sa však chceme zlepšovať. Podarilo sa nám revanšovať za víkendovú remízu v Hamburgu," povedal Lewandowski.

Paderbornu úvod novej sezóny vychádza. Do Mníchova cestoval s bilanciou dvoch víťazstiev a dvoch remíz s cieľom prekvapiť favorita, Bayern však nováčika nepodcenil a schladil jeho elán štyrmi gólovými kúskami. "Som spokojný s výkonom mužstva. Zlepšujeme sa každým zápasom, no ešte cítim, že hráči nie sú na vrchole formy," konštatoval Guardiola.

"Bayern hrá inú ligu ako my," trafil klinec po hlavičke kapitán Paderbornu Uwe Hünemeier, na ktorého slová nadviazal po vystúpení v "jame levovej" tréner Andre Breitenreiter: "Vstúpili sme do zápasu dobre, vytvorili sme si aj nejaké šance, ale góly dával Bayern. Je to svetový tím. Za stavu 0:2 sme posilnili defenzívu, lebo hrozilo, že kanonáda Mníchovčanov bude pokračovať. V druhom polčase sme chceli dať kontaktný gól, hráči Bayernu však využili naše medzery v obrane."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články