Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Celý Arsenal Londýn v karanténe - šláger proti City odložený

LONDÝN - Stredajší zápas 28. kola anglickej futbalovej Premier League medzi Manchestrom City a Arsenalom Londýn z preventívnych dôvodov odložili.
Zdroj: 34585
Zdieľajte:

Dôvodom je karanténa, ktorú uvalili na londýnsky klub. Jeho hráči musia byť v 14-dňovej izolácii po tom, čo prišli do kontaktu s majiteľom Olympiakosu Pireus Evangelosom Marinakisom, ktorého pozitívne testovali na nový koronavírus.

Prečítajte si aj

Majiteľ Olympiakosu Pireus a Nottinghamu Forest priznal nákazu koronavírusom

Je to prvý zápas najvyššej anglickej súťaže, ktorý museli zrušiť pre koronavírus. „Pred 13 dňami hral Olympiakos zápas Európskej ligy UEFA na Emirates Stadium a pán Marinakis, majiteľ gréckeho klubu, sa stretol s niekoľkými hráčmi Arsenalu a členmi realizačného tímu. Na základe lekárskych odporúčaní kluby Arsenal a Manchester City rozhodli, že je potrebné odložiť ich vzájomný zápas a získať tak čas na prehodnotenie situácie,“ uviedlo vedenie Premier League v stanovisku, z ktorého citovala agentúra DPA.

Podľa londýnskeho klubu bola šanca na prenos COVID-19 od majiteľa klubu extrémne nízka, napriek tomu nechceli „gunners" nič riskovať. „Striktne sa držíme vládnych odporúčaní, ktoré hovoria o tom, že každý, kto sa dostal do blízkeho kontaktu s nakazenou osobou, by mal byť izolovaný doma na 14 dní. Hráči zostanú doma, pokiaľ neuplynie dvojtýždňová karanténa,“ píše sa v stanovisku Arsenalu.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články