Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Všetci v šatni sa mi smiali! Boženík: Toto som sa spýtal van Persieho ako prvé

ROTTERDAM - Boženík opísal detaily stretnutia a rozhovoru s Robinom van Persiem. Pre toto sa mu všetci v šatni smiali!
Zdroj: 34556
Zdieľajte:

Róbert Boženík sa okamžite po prestupe do Feyenoord Rotterdam dostáva do centra pozornosti. Skóroval v troch z posledných štyroch zápasoch. V semifinále pohára strelil parádny gól pri výhre 7:1 s Bredou. Napádal brankára, pri rozohrávke mu zobral loptu a skóroval.

Parádny gól v pohári

„Pred zápasom vždy pozerám s trénerom brankárov Feyenoordu video s brankármi súperov a snažím sa ich študovať. O Olijovi som vedel, že pôsobí sebavedomo, rozohrávku nerieši jednoducho a skôr hľadá zložitejšiu možnosť. Videl som, že loptu mal trochu dlhšie, preto som si pomyslel, že by som ju mohol získať. Nakoniec sa mi to podarilo a som rád, že mi to tam padlo a mohol som prispieť k postupu do finále Holandského pohára," opísal Boženík gólovú situáciu v rozhovore pre šport.sk.

Stretnutie s legendou

Boženíkovi robí radosť nielen výborná forma, v ktorej sa v Rotterdame prezentuje či miesto v základnej zostave, ktoré si vybojoval. Radosť mu spravila aj novinka - Feyenoord angažoval do pozície špeciálneho trénera útočníkov legendárneho Robina van Persieho.

Prečítajte si aj

Veľká pocta - kvôli Boženíkovi najal Feyenoord futbalovú ikonu

„Pre mňa to bola úžasná správa. Počas jedného tréningu prišiel za nami, pozeral ako pracujeme a komunikoval s trénerom. Po tréningu ma športový riaditeľ pozval na krátky míting aj spolu s Van Persiem a bol som naozaj šťastný. Nevedel som sa dočkať, kedy sa už stretneme. Sedel som v šatni a zrazu sa vo dverách zjavil Van Persie.

Prišiel za mnou, podali sme si ruky a objali sa. Som rád, že takáto obrovská osobnosť prišla za mnou a navrhla mi, že by sa mne a ostatným útočníkom venovala raz či dvakrát za týždeň na individuálnom tréningu. Keď vám takýto hráč navrhne niečo také, tak v tom momente som ostal ako obarený," opisoval Boženík prvé stretnutie s legendárnym útočníkom.

„Bral som to hneď všetkými desiatimi. Ihneď som sa ho opýtal, aké to bolo hrať v Arsenale, Manchestri United alebo s Holandskom na MS. Prehodili sme pár slov a som nesmierne šťastný, že budem môcť pracovať s takým veľkým človekom," dodal slovenský útočník.

Smiala sa mu celá kabína

Stretnúť takúto legendu, navyše sa s van Persiem rozprávať, to vyvolalo u Boženíka silné emócie. Prezradil, prečo sa celá kabína začala smiať.

„Van Persie sa ma opýtal, aký mám názor na takúto spoluprácu a či by som išiel do toho. Ostal som ako obarený. Všetci v šatni sa mi smiali, pretože som stál pred ním a pozeral sa na neho ako na ‚svätý obrázok‘. Musím povedať, že som sa dokonca aj spotil. Je to niečo neuveriteľné.

Ešte nedávno som s ním hral ‚fifu‘, sledoval ho v televízii, obdivoval každý jeho gól a pohyb a zrazu príde k vám, podá ruku, objíme vás, opýta sa, ako sa máte, ako sa má vaša rodina, ako sa vám žije v Holandsku a ešte vám aj zloží kompliment, že sa mu páči váš štýl hry a práca na ihrisku či tréningu.

Je to neuveriteľné! Verím, že to pre mňa bude ďalší krok vpred. S takýmto človek sa nestretávate každý deň, možno len raz za život. A ak vám môže niečo odovzdať, je to úžasné.“

Zdieľajte:
Zdroj informácií: šport.sk

Diskusia

Podobné články