Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Obrovskú drámu Slovana s Trenčínom rozhodli až penalty, o pohárové finále si zahrá aj Ružomberok

ŽILINA - Futbalisti ŠK Slovan Bratislava sa prebojovali do semifinále Slovenského pohára. V stretnutí stredajšieho štvrťfinále Slovnaft Cupu 2019/2020 uspeli v Žiline nad AS Trenčín 6:5 v jedenástkovom rozstrele po tom, ako sa duel v riadnom hracom čase skončil nerozhodne 2:2.
Zdroj: 34531
Zdieľajte:

Zverenci Jána Kozáka ml. si udržali šancu na zisk domáceho double, na čele Fortuna ligy sú s desaťbodovým náskokom. Trenčínu nestačil ani ťah trénera Norberta Hrnčára, ktorý v závere riadneho hracieho času s vidinou rozstrelu poslal do bránky Igora Šemrinca namiesto Menna Bergsena.

AS Trenčín - ŠK Slovan Bratislava 2:2 (1:1), 5:6 v jedenástkovom rozstrele

Góly: 24. Ligeon, 61. Kadák - 27. a 67. Ratao. Rozhodovali: Očenáš – Bobko, Galo, ŽK: Križan, Kapuadi, Van Kessel, Šulek - Villar, 380 divákov

Trenčín: Bergsen (89. Šemrinec) – Šulek, Križan, Kapuadi, Ligeon – Roguljič (57. Kadák), El Mahdioui, Koolwijk – Osman, Čatakovič (74. Depetris), Van Kessel

Slovan: Šulla - Pauschek, Abena, Bajrič, De Marco - De Kamps, Holman (87. Henty), Villar (73. Lichý) - Daniel, Ratao, Moha (46. Ožbolt)

Prvú výraznejšiu šancu mali Trenčania, Roguljičovu prihrávku z krídla si prebral Čatakovič, strelu však napálil vedľa ľavej žrde bránky hostí. V 14. minúte si na Mohov center zľava nabehol Holman, jeho pokus hlavou nebol presný. Prvý gól strelili v 24. minúte Trenčania. Po centri udržal loptu v hre Čatakovič, prihral ju hlavou pred bránku, kde Ligeon zblízka dopravil loptu do siete pred bezmocným Šullom. O malú chvíľu bolo vyrovnané. Osamoteného Rataa našla prihrávka na kraji pokutového územia, vyslal technickú strelu k žrdi a Bergsen bol bezmocný - 1:1. V 29. minúte sa pokúsil vybehnutého Šullu prelobovať Van Kessel, brankár hostí však bol pozorný. V 34. minúte sa snažil predrať do pokutového územia Daniel. Keď sa mu to nepodarilo, vypálil z hranice šestnástky, Bergsen sa včas hodil k zemi a zneškodnil jeho pokus. Po závare v pokutovom území sa v 41. minúte pokúsil o technickú strelu do horného rohu Bukari, minul však bránku Slovana. Po rýchlom protiútoku hostí a spolupráci Holman - Daniel - Moha prvý menovaný nenamieril presne a prestrelil.

Prvú vážnejšiu akciu po zmene strán mal Slovan, po faule zahral priamy kop Villar, napálil ho do brvna Bergsenovej bránky. V 56. minúte sa po protiútoku rútil na bránku Van Kessel, trafil však tesne vedľa vzdialenejšej žrde. Skóre sa zmenilo v 61. minúte, po Bukariho dlhom centri skóroval hlavou Kadák a prekvapil Šullu v bránke hostí. O tri minúty neskôr sa ocitol pred bránkou domácich Daniel, z uhla však trafil Bergsena. Po prihrávke z ľavého krídla si zbehol do pokutového územia Ratao a v 67. minúte výstavným pokusom vyrovnal na 2:2. V 78. minúte sa Bukariho tečovaný pokus takmer dostal do siete, Šulla ho však vytiahol nad bránku. O malú chvíľu sa Daniel predral po pravom krídle a jeho strieľaný center takmer skončil v bránke. Gól už nepadol, nasledoval jedenástkový rozstrel. V piatej sérii mal postup na dosah Trenčín, ale po neúspechu Hentyho neskóroval ani Koolwijk. Rozhodla siedma séria, v ktorej nepremenil Ligeon.

Prečítajte si aj

Slováci odštartujú Ligu národov derby s Českom: Takto vyzerá program sokolov

Ružomberok do semifinále

Futbalisti MFK Ružomberok postúpili do semifinále Slovenského pohára. V stretnutí stredajšieho štvrťfinále Slovnaft Cupu 2019/2020 zvíťazili v Zlatých Moravciach nad ŠKF iClinic Sereď 2:0.

ŠKF iClinic Sereď - MFK Ružomberok 0:2 (0:2)
Góly: 11. Twardzik, 24. Regáli. Rozhodovali: Ziemba – Benko, Perát, ŽK: Pankaričan, Hučko, Duranski, Michalík – Kojnok, Maslo, Bobček, 220 divákov

Sereď: Penksa – Ba, Michalík, Hučko - Duranski, Pankaričan (46. Rorič) - Morong, Špehar, Potoma, Mečiar (46. Slaninka) - Vucenovič (56. Louka)

Ružomberok: Macík – Čurma, Maslo, Twardzik - Kojnok (90. Kmeť), Zsigmund, Mojžiš - Kostadinov, Takáč - Bobček (69. Almási), Regáli (56. Gerec)
/hralo sa v Zlatých Moravciach/

Úvod štvrťfinálového stretnutia Slovenského pohára priniesol obojstranne bojovný futbal. Do vedenia išli hostia v 11. minúte. Twardzik z priameho kopu ponad múr nedal Penksovi šancu. Šikovnú akciu hostí potiahol v 19. minúte Bobček, priťukol Takáčovi, ktorého prudká strela tesne preletela okolo ľavej žrde. Skóre sa opäť zmenilo v 24. minúte. Nevydarený odkop Penksu zachytil Bobček, spätnou prihrávkou našiel Regáliho, ktorý aj s pomocou ľavej žrde zvýšil na 0:2. Po polhodine hry sa Regáli ocitol zoči-voči Penksovi, tentoraz namieril tesne vedľa pravej žrde. V 45. minúte Bobček ponúkol gólovú šancu Regálimu, Penksa reflexným zákrokom vytesnil loptu.

Po zmene strán veľa futbalovej krásy diváci nevideli. Hra sa dlhodobo odohrávala medzi šestnástkami bez zakončenia. Vôbec prvý strelecký pokus priniesla 76. minúta, keď vyskúšal šťastie Potoma, medzi žrde však nenamieril. V 80. minúte na opačnej strane zo štandardky trafil nad Takáč. V závere Morongov center našiel na hranici malého vápna Loukotu, ktorého hlavičku pokryl Macík. Ružomberčania polčasové vedenie s prehľadom udržali a stali sa prvými semifinalistami SP.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články