Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Mbappé sa rozhodol povzbudiť mládež z francúzskych predmestí

PARÍŽ - Francúz Kylian Mbappé v stredu publikoval prostredníctvom sociálnych médií otvorený list venovaný mladým ľuďom vo Francúzsku.
Zdroj: 29583
Zdieľajte:

Chce ním podporiť a povzbudiť mládež, ktorá podobne ako on vyrastá na predmestiach so zlou reputáciou. Informuje o tom portál sports.fr.

Chlapec z Bondy, teda predmestia na severovýchode Paríža, priznáva, že v prostredí sídlisk ovplyvňuje život chudoba. „To ale neznamená, že nemôžeme snívať,“ upozornil. Preto vo svojom liste spomína kľúčové udalosti svojho života, ktoré ho doviedli v 21 rokoch k titulom a víťazstvám a verí, že jeho príklad môže inšpirovať druhých, aby sa nebáli nielen veriť, ale ísť za svojimi snami a lepším zajtrajškom.

Zároveň vo svojom liste upozorňuje na stereotypy v myslení verejnosti. „Ľudia často hovoria o predmestiach v negatívnom duchu, často hovoria o delikventoch, akoby sa tam priamo rodili. Tých, ktorí porušujú zákon, však nájdete všade,“ skonštatoval. „A môžem vám povedať, že ako malý som často videl tých najtvrdších chlapcov z nášho predmestia, ako pomohli s nákupom mojej starej mame. Škoda len, že o tom sa nikde nehovorí, stále sa spomína len to zlé,“ dodal Mbappé.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články